L'Aldosa Veïns decidirà dilluns si emprèn accions legals contra l'ETR

Demà la plataforma es reunirà amb l’advocada per estudiar totes les possibilitats i el dia 23 es prendrà la decisió final

L'Aldosa Veïns decidirà dilluns si emprèn accions legals contra l'ETR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Aldosa Veïns contrària a la instal·lació de l’estació transformadora i repartidora (ETR) al bosc de la Gonarda es reunirà demà amb la seva advocada per estudiar si es poden emprendre accions legals contra el projecte, declarat d’interès nacional pel Govern. El portaveu del col·lectiu, Javier Iriarte, va explicar que si hi veuen alguna possibilitat la transmetran a la resta de membres en la reunió que celebraran dilluns vinent. “En funció del que ens digui la lletrada emprendrem alguna acció legal o no, en qualsevol cas ens permetrà decidir si seguim amb les apel·lacions al projecte o bé si abandonem la via legal definitivament”, va indicar Iriarte. Si s’imposa la segona opció, no abandonaran les reivindicacions, “sinó que només voldrà dir que acceptem que per la via judicial no en traurem res”, va afegir.

Etiquetes:

La plataforma té bastant coll avall que el projecte difícilment es modificarà, però encara tenen ànims per intentar fiscalitzar les obres i el compliment estricte dels acords als quals van arribar amb el ministeri de Medi Ambient, FEDA i el comú de la Massana. “Volem preguntar-li a l’advocada si té algun sentit controlar les obres i denunciar qualsevol situació que no estigués pactada abans”, va comentar el portaveu al respecte del compliment dels horaris de treballs o el volum de soroll. En qualsevol cas, Iriarte és conscient que si decideixen només exercir el paper de controladors d’obra “segurament la plataforma ja no tindria sentit que seguís”, va reconèixer, encara que ràpidament va afegir que sí que voldrien formar part de les reunions de seguiment de les obres, “tal com la ministra ens va dir”.

L’Aldosa Veïns tampoc descarta seguir amb els recursos d’apel·lació contra la resolució de Govern de no acceptar el recurs que van presentar a final de l’any passat per canviar la ubicació de l’ETR de la Gonarda al bosc de Paulelles. “Sabem que per posar més recursos els treballs no es pararan, però seguirem demostrant que no volem que el projecte es faci al costat de les nostres cases”. Entre els membres de la plataforma hi ha divisió d’opinions respecte als passos que s’han de fer a partir d’ara, encara que Iriarte els atribueix a la manca d’informació. “Alguns volem tirar per una banda i d’altres per una altra però un cop tinguem clar què podem fer i què no aleshores ningú tindrà dubtes sobre què fer.”

Al·legacions al projecte

Iriarte va dir que avui presentaran al·legacions contra la documentació del projecte, que es pot consultar fins demà al comú. “No servirà per aturar el projecte però sí per fiscalitzar-lo.” Segons el portaveu de l’Aldosa Veïns, entre els arxius que falten “hi hauria l’impacte electromagnètic que generaria l’estació o quin accés tenen pensat per fer entrar la maquinària per la pista forestal”.

tracking