Andorra la Vella

El quart tram de les obres de Meritxell s'adjudica per 2,6 milions

Els treballs començaran entre el 3 i el 16 d’abril i finalitzaran a principis d’agost

L'embelliment de l'Avinguda Meritxell començarà el 3 d'abril
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’UTE (unió temporal d’empreses) de Locubsa i Unitas serà l’adjudicatària del quart tram de les obres de l’avinguda Meritxell, que va des del carrer Bisbe Iglesias fins al de Les Canals, i que tindrà un cost de 2,6 milions d’euros, un cop s’aprovi en consell de comú. La xifra, que segons la cònsol major, Conxita Marsol, “es mou en l’increment de preu de la resta de trams”, estava en la previsió dels 11 milions que costarà l’obra sencera, i els treballs podran començar el 16 d’abril, mentre que en els altres tres trams es farà a partir del dia 3. “Ja hem parlat amb la majoria de comerciants i propietaris de l’avinguda i els hem explicat com els afectaran els treballs durant els quatre mesos que duraran. Sabem que patirem una mica”, va avançar Marsol, que va afegir que “creiem que algun efecte econòmic podria tenir entre els botiguers encara que els hem garantit l’accés als seus negocis”.

En els dos trams que van des del carrer de la Unió fins a Bonaventura Armengol, el trànsit estarà completament tallat, i perquè no se’n ressenti la càrrega i descàrrega d’aquells vehicles que ho necessitin, s’habilitaran diferents punts alternatius, mentre que en el que va des de la Rotonda fins a Bisbe Iglesias, primer es tallarà el trànsit en sentit baixada i després en el de pujada. “Aquest dispositiu ens evitarà col·lapsar la ciutat, encara que sabem que el carrer Prat de la Creu pot patir un augment important de vehicles, de totes maneres, a la Dama de Gel hi haurà un desviament que permetrà sortir a l’avinguda Tarragona”, va explicar Marsol. Per arribar fins al Sant Ermengol, es condicionaran una entrada des del carrer Sant Andreu, pels autobusos, i la resta de vehicles ho faran des de la mateixa Meritxell.

Els treballs han d’estar acabats a principis d’agost, menys els del quart tram, que podran allargar-se uns dies més. Segons la cònsol, els constructors veuen “factible” els terminis i estan molt “il·lusionats” perquè “dignificarem el gran eix comercial del país”.

Per altra banda, els treballs per sanejar el tram del rec del Solà per la caiguda d’un roc a principis de mes, van començar ahir i està previst que durin entre tres i quatre dies, temps durant el qual els veïns de dos dels xalets, no podran tornar a casa per seguretat. Un cop finalitzin, es farà un estudi detallat per poder-hi ubicar unes proteccions definitives, tal com va assegurar la cònsol major.

El quart tram de les obres de Meritxell s'adjudica per 2,6 milions

tracking