El comú tanca l'exercici 2017 amb un superàvit d'1,6 milions d'euros

Els impostos directes, fruit de l’increment en la construcció, van créixer en gairebé 500.000 euros i també van augmentar força les transferències corrents

El comú tanca l'exercici 2017 amb un superàvit d'1,6 milions d'euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació ha tancat els comptes del 2017 amb un superàvit d’1,6 milions d’euros. Una xifra celebrada per la majoria però menystinguda per l’oposició, malgrat que Ld’A+I hi van votar a favor i el PS es va abstenir en la votació que es va fer en la sessió del consell de comú d’ahir. Segons va informar el cònsol major, Jordi Torres, els ingressos s’han incrementat en gairebé dos milions d’euros, fins a arribar als 27,2 respecte al 2016, i ha estat gràcies a l’increment de 500.000 euros en impostos directes, especialment “per l’augment de projectes en el sector de la construcció”, i de 800.000 més en l’apartat de taxes i altres ingressos.

Etiquetes:

A més, les transferències cor­rents o els ingressos patrimonials han crescut prou com per compensar la caiguda en les transferències de Govern i en els impostos indirectes, que només contempla l’impost de transmissions patrimonials.

Les despeses han crescut fins a superar els tres milions d’euros, i les partides que més s’incrementen són les de béns corrents i serveis, 7,5 milions, i la d’inversió real, que passa dels 700.000 euros del 2016, als 3,5 milions del 2017. Torres va valorar “molt satisfactòriament” el funcionament intern del comú i va destacar que “seguim complint amb l’equilibri de despeses i ingressos corrents. La línia que vam encetar ens està donant fruits i evidentment, ens dona més oxigen i dotació pressupostària per destinar-la a inversions”, va indicar el cònsol.

Precisament les inversions són la principal via de crítica per part de l’oposició. El conseller socialdemòcrata, Joan Sans, va argumentar que “no podem votar a favor de la liquidació d’uns pressupostos que vam votar en contra”, i va afegir que “no hi ha reactivació econòmica a la parròquia i el superàvit és menor del que podria ser perquè arrosseguem un romanent de dos milions de l’any passat”. Per la seva banda, el de Liberals, Jordi Troguet, va afirmar que “és evident que quan no gastes, i només ingresses, hi ha d’haver beneficis, però jo em pregunto, quina inversió s’ha fet els darrers dos anys al Pas de la Casa?”

Torres i la consellera de liberals, Maribel Lafoz, van explicar que el pla dinamitzador es farà al setembre, que serà un doble pla, per a Encamp i el Pas, i que tindrà “la participació expressa de Saetde”, van afirmar els dos. Lafoz va comentar que la societat “ha de ser una part destacada del pla” i el cònsol va afegir que “tindrà un paper clau, ja que és el motor econòmic de la parròquia”. On segueixen les dificultats és amb l’acord d’intencions entre Saetde i la corporació pels terrenys de Concòrdia. Torres va comentar que els serveis jurídics del comú “estan estudiant la proposta”, i va dir que si no arriben a un acord, “anirem directament a la Batllia”.

Finalment, es va explicar que es faran dos microcamps de futbol, un a Encamp i l’altre al Pas, que s’estrenarà un Bike Park, després de l’estiu i que la renovació de l’avinguda principal del poble, costarà tres milions d’euros.

El comú tanca l'exercici 2017 amb un superàvit d'1,6 milions d'euros

tracking