Els veïns de l'Aldosa es resignen amb el transformador

La reunió de poble amb la ministra Calvó, Baró i Albert Moles no els deixa “contents” i entenen que els ho haurien d’haver explicat abans

Els veïns es resignen amb el transformadorC. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de l’Aldosa veuen amb “resignació” el projecte de l’estació transformadora i repartidora (ETR) que Govern i FEDA volen començar a construir després de l’estiu, tal com va quedar clar després de la reunió de poble que es va celebrar ahir, amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, els cònsols de la Massana, David Baró i Raül Ferré, i el director de FEDA, Albert Moles. “Tenim una sensació agredolça. Per un costat agraïm les seves explicacions però ens sentim com si ens anessin a tallar la cama i al final només ens tallessin el peu”, va indicar Javier Iriarte, el portaveu de la plataforma Aldosa Veïns, que també va afegir que “no estem contents perquè les nostres cases poden arribar a perdre un valor de fins al 40% i pensem que contra això és difícil o gairebé impossible lluitar”. Alguns veïns comentaven que si haguessin conegut la intenció d’implantar una ETR no s’haurien comprat les cases. Altres se sentien “traïts” i argumentaven que l’impacte acústic serà molt gran, ja que tenen “el telecabina, l’heliport i des d’ara l’ETR”. Per tot plegat, els veïns decidiran què fer en una pròxima reunió, en què “veurem si continuem amb la nostra postura o ens resignem del tot. Encara que avui hagi vingut la nostra advocada veiem molt poques possibilitats de prosperar per la via legal”, va reconèixer el portaveu.

Etiquetes:

Moles i Calvó van presentar les principals novetats que preveu el projecte, “després de les múltiples reunions que hem mantingut”, va dir la ministra. En aquest sentit, van mostrar els informes acústics i de salut, van comentar que s’ha reduït la mida de l’edifici i també es van comprometre a soterrar el cablejat, però la principal novetat està en el fet que s’ha dividit l’estació en dues parts, deixant al mig l’espai per a les dues unitats transformadores. “L’arquitecte ens ha demanat que per treure volum i poder soterrar part de la instal·lació seria bo separar l’edifici en dues parts, que fets podrien semblar dos xalets, i els transformadors al mig, que facilita molt el seu treball”, va reconèixer Moles. Calvó, per la seva part, va defensar que el projecte “serà completament segur per a tothom i hem fet un gran esforç per minimitzar les possibles afectacions que podrien patir”. Finalment, Baró es va comprometre a mantenir la taula de treball “activa mentre durin les obres i fins que faci falta”.

tracking