Tancat provisionalment un tram del rec del Solà

El comú preveu que el tall es mantingui uns quinze dies fins que es pugui intervenir

Tancat provisionalment un tram del rec del SolàD. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de Protecció Civil, del ministeri d’Ordenament Territorial i del comú d’Andorra la Vella van avaluar ahir el punt del rec del Solà en què dissabte al migdia hi va haver una esllavissada de rocs i van decidir mantenir tancat el tram afectat fins que disposin de l’informe tècnic que “determini quines accions cal emprendre i garantir la seguretat del passeig”, segons va assenyalar la corporació en un comunicat. El conseller

Etiquetes:

de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, va precisar que el tall de pas es podria allargar durant un parell de setmanes. La zona, va dir, estarà “uns quinze dies acordonada fins que puguem fer la intervenció”.

El tram afectat té uns 200 metres i és el comprès entre l’accés al camí que hi ha a tocar del col·legi Sant Ermengol i la Font del Call. El comú va recordar que “a la resta del passeig es pot accedir i transitar amb normalitat”. La caiguda de rocs, possiblement a conseqüència de les pluges, va provocar danys al camí i també en un hort de la zona. Malgrat que es tracta d’un indret habitual de passeig, l’única afectació va ser material.

El conseller de Serveis Públics va avançar que és possible que s’hi hagi de col·locar una xarxa protectora que eviti el perill de nous despreniments de pedres i que s’haurà de determinar qui n’ha d’assumir el cost, si el Govern, el comú o els propietaris dels xalets que hi ha a la zona.

ESTALVI ECONÒMIC PELS LLUMS LEDS

Miquel Canturri va explicar ahir la renovació en l’enllumenat públic que s’està duent a terme des de fa dos anys amb l’objectiu d’assolir un estalvi energètic i econòmic. La meitat dels fanals d’Andorra la Vella i Santa Coloma s’han renovat ja amb un sistema de LEDS i aquests dies s’està duent a terme la substitució al passeig del riu. El balanç és que s’han estalviat 80.000 kW al mes i 84.000 euros l’any. “Al final del mandat podrem arribar a un 50% d’estalvi respecte a l’inici i esperem acabar-lo havent substituït el 80% dels punts de llum de la parròquia”, va explicar. Ara mateix, dels prop de 6.000 punts de llum que té la capital, el percentatge deLEDS es pràcticament de la meitat.

tracking