Queixes a les Bordes d'Envalira pel pas de les motos de neu

Els residents denuncien molèsties diàries per culpa del soroll i la brutícia que deixen els vehicles al seu pas

Queixes a les Bordes d'Envalira pel pas de les motos de neu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de les Bordes d’Envalira, a la parròquia de Canillo, denuncien les molèsties que han de patir “cada dia” per les excursions de motos de neu i buguis, organitzades, asseguren, per dues empreses de les quals en desconeixen el nom. Segons va explicar ahir al Diari un dels residents a la zona, Carles Canyelles, ja porten algunes temporades “aguantant aquesta problemàtica”, però “aquest any ha estat la gota que ha fet vessar el got”. I és que Ca-nyelles va afirmar que les concentracions, de fins a cinquanta motos de neu, generen un soroll “insuportable”, així com contaminació i brutícia, “com per exemple llaunes de cervesa, líquid anticongelant o taques d’oli”. La zona concreta per on baixen les motos queda a tocar dels habitatges.

Etiquetes:

Motos a tocar dels habitatges

Un fet que va precisar Canyelles, tot assenyalant que “alguns excursionistes amb moto passen a menys de dos metres dels portals de casa o fins i tot per l’asfalt”. En aquest sentit, segons va manifestar el veí de les Bordes d’Envalira, es tracta d’un camí que va des del pla de les Pedres fins a l’espai d’esquí de Peretol. “S’ha convertit en un parc d’atraccions, quan realment es tracta d’un camí d’evacuació exclusiu dels treballadors de Grandvalira”, va manifestar, al mateix temps que va recordar que abans hi havia un cartell que prohibia la circulació, però que ara “l’han arrencat”. Carles Ca-nyelles va afirmar que el camí abans era “molt tranquil”, però que amb l’inici de les excursions ara fa tres temporades “les motos són un problema constant cada dia i han fet que caminar per la zona sigui inviable”. De fet, alguns dels residents a les Bordes d’Envalira han arribat a optar per marxar els caps de setmana perquè és quan hi ha més concentració de motos i buguis.

Per això, els afectats lamenten que les famílies ja no poden passejar tranquils per la zona, ja que “les motos o els buguis passen a tota pastilla i potser algun dia hi ha algun accident amb les criatures”. Els veïns també apunten que en algunes ocasions s’han arribat a produir conflictes amb els excursionistes per haver-los increpat en el seu pas per la zona. Els residents dubten que les dues empreses responsables de les sortides amb motos de neu tinguin llicència per dur a terme l’activitat a aquesta zona. “No sabem el nom de qui ho organitza perquè no porten propaganda”, va destacar Carles Canyelles. A més, va precisar que a les excursions “massives” s’hi afegeixen particulars que circulen alhora pel mateix camí. Precisament per aquest fet els residents a la zona asseguren que les molèsties es produeixen tot el dia i a totes hores.

Els veïns afectats demanen al comú de Canillo que prengui mesures per acabar amb una situació que consideren “escandalosa”. Tanmateix, Canyelles va comentar que ja han denunciat el problema a la corporació amb anterioritat i que no han obtingut cap resposta “que solucionés res”, sinó que “posen traves”. “Ja ho hem parlat amb el comú vàries vegades, però no ens diuen si tenen llicència o no”, va emfatitzar, i va expressar que la voluntat dels residents a les Bordes d’Envalira és que la situació es resolgui en breu.

Queixes a les Bordes d'Envalira pel pas de les motos de neu

tracking