L'oposició denuncia “la desviació brutal” del pressupost de Meritxell

El comú aprova un suplement de crèdit de 3,3 milions per cobrir l’augment de preu de tres trams d’obres i la previsió del quart

L'oposició denuncia “la desviació brutal” del pressupost de MeritxellCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició va carregar amb duresa contra les xifres econòmiques del projecte d’embelliment de l’avinguda Meritxell, que la majoria va rectificar ahir en la sessió del consell de comú. Es va aprovar un suplement de crèdit de 3,3 milions d’euros per fer front a l’augment de 500.000 euros del cost dels tres primers trams, i la resta es reserva en previsió del que pugui costar el quart tram, per al qual ahir també es va aprovar un concurs urgent. Tant la consellera del PS Dolors Carmona com el de L’dA+Cd’I Jordi Minguillón van fer servir l’expressió “desviació brutal” per definir la situació d’una operació pressupostada inicialment en 7,5 milions d’euros però que ja frega els 11. Segons van dir, representa el 45% més del previst. El liberal Víctor Pintos va acusar la cònsol major, Conxita Marsol, de “capritxosa” per seguir en un projecte “que no sap on l’acabarà portant”, i va recordar que “un desviament com aquest no s’havia vist mai en aquest país”. Carmona va recordar que “els diners són de tots i aquí ha faltat la planificació”. Minguillón hi va afegir que era una “barbaritat” i va afirmar que “pagar un 40% de més, com ha passat, és tirar els diners, però vostè és tossuda i no vol fer marxa enrere”.

Etiquetes:

Marsol va reconèixer que “és un import molt més alt del que vam pressupostar” i es va lamentar perquè “estem preocupats i ens sap greu que la previsió no hagi estat encertada”, però va comentar que les causes de l’elevat cost es deuen al “bon moment pel qual passen les constructores i perquè ho volem fer en quatre mesos”. A més, va indicar que tindran uns ingressos extra de prop de 3,5 milions fruit de la sentència dels impagaments i de les transferències, que ajudaran les arques i que, per tant, no creixerà l’endeutament. Atònit, Minguillón va avisar a la cònsol: “A vostè la cridaran del Fons Monetari Internacional perquè és capaç de gastar sense endeutar-se.”

La majoria va presentar l’ampliació del projecte d’embelliment de l’avinguda d’Enclar després d’haver arribat a un acord amb un propietari que li permetrà doblar la mida de les calçades, i permetrà crear un carril bici i una zona enjardinada. A banda, la majoria invertirà 270.000 euros a la Fira d’Andorra la Vella.

CRÍTIQUES AL BRITISH COLLEGE

El consell de comú va servir per aprovar l’adjudicació de l’ús de l’alberg de la Comella al British College, fet que no va agradar a la minoria. La consellera Carmona va afirmar que la institució és “elitista perquè serà una escola privada que no tot­hom es podrà permetre”. Marsol va respondre dient que volen “apostar per la qualitat, per la inversió estrangera, per la gent que avui viu aquí però demà ho farà a Londres. Tots els països del món amb nivell tenen centres d’aquest tipus”.

Minguillon va anar més enllà i va afirmar que cedir un espai públic per a una empresa “és la política de dretes més rància, ja que vol dir socialitzar pèrdues i privatitzar els beneficis”.

tracking