cooperació transfronterera

Andorra s'integra a un projecte de refugis guardats del Pirineu

Entrepyr 2 crearà una web i permetrà dissenyar rutes als excursionistes

Andorra s'integra a un projecte de refugis guardats del PirineuSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va acollir ahir la segona reunió de l’equip de treball del projecte Entrepyr 2, mitjançant el qual s’elaborarà una pàgina web que integrarà tots els refugis de muntanya guardats dels Pirineus i permetrà als excursionistes escollir i dissenyar diferents rutes de muntanya. En total s’inclouran 78 refugis guardats, inclosos els quatre que hi ha a Andorra: el de l’Illa (Encamp), Juclar (Canillo), Sorteny (Ordino) i Comapedrosa (la Massana). La iniciativa està inclosa en el marc d’un projecte de la Unió Europea, el programa operatiu de cooperació transfronterera Espanya-França-Andorra (Poctefa).

L’Entrepyr 2 és un pas més respecte al projecte que hi ha actualment en marxa, l’Entrepyr 1, un pla que no inclou els refugis del Principat i que només proposa quatre itineraris. Segons fonts de Govern, a la reunió d’ahir van participar representants de l’executiu andorrà, del Consell General d’Aran, del govern de l’Aragó, de la Federació Aragonesa de Muntanyisme, de la Federació de Clubs Alpins de França, del parc natural dels Pirineus i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. També hi va assistir un representant de la Universitat Paul Sabatier UT3 de Tolosa de Llenguadoc, el centre que ha de confeccionar l’observatori socio­econòmic dels usuaris d’aquests refugis. La primera reunió d’aquest equip de treball ja va tenir lloc al gener a Viella.

Els refugis guardats són aquells en què una persona o un grup de persones treballen in situ de manera continuada per mantenir la instal·lació i oferir serveis addicionals, com ara banys, dutxes o àpats.

tracking