Liberals afirma que l'heliport superarà el llindar de contaminació acústica

El partit presenta un informe que mesura en decibels l’impacte sonor als nuclis

Liberals afirma que l'heliport superarà el llindar de contaminació acústicaLIBERALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè parroquial de Liberals d’Andorra (Ld’A) a Escaldes-Engordany va presentar ahir en una roda de premsa un informe que posa de manifest que la ubicació de l’heliport nacional a la zona de les Tresoles superarà els nivells de contaminació acústica. El president del comitè parroquial de Liberals a Escaldes, Alfons Clavera, acompanyat del secretari, Higini Martínez-Illescas, i del conseller comunal a Escaldes Marc Magallón va presentar un estudi, del qual no en van voler manifestar l’autoria, de l’impacte sonor de l’heliport a la zona de les Tresoles i l’afectació acústica que generarà als nuclis urbans.

Etiquetes:

Alfons Clavera va explicar que els cònsols d’Escaldes van manifestar que “es posicionarien en contra si l’heliport ocasionava danys als residents propers a la zona”, i va afegir que l’estudi posa en relleu aquest fet, ja que les dues sortides projectades del sobrevol de l’heliport “afecten zones poblades d’Escaldes-Engordany i d’Encamp perquè els aparells hi passaran a una alçada de 115 metres”. L’informe destaca que els nuclis urbans propers a l’heliport tindrien una afectació d’entre 60 i 70 decibels, uns nivells que correspondrien als equivalents en una zona de trànsit intens i que se situen per sobre del llindar indicat per a zones residencials i espais verds, que és de 55 decibels. Segons el secretari del comitè parroquial, Higini Martínez, el grup va sol·licitar els informes de Govern on es veu que “l’alçada dels helicòpters és molt baixa, s’eleva un 4% cada 100 metres”, i a partir d’aquí va encarregar el seu propi estudi.

Martínez va afegir que els informes de Govern no van posar de manifest els riscos que això suposaria. El comitè parroquial de Ld’A va expressar que el seu estudi demostra que tenint en compte els paràmetres de Govern, si hi hagués regularitat de vols, “l’afectació acústica seria molt elevada per als veïns”, i va apuntar que tal com està disse-nyat consideren que és un “nivell del soroll” que no és “tolerable” ni “aconsellable per a la ciutadania”. Finalment, Martín va remarcar que des de Ld’A consideren que “l’heliport és necessari però la ubicació de les Tresoles és la més forçada”, perquè és una vall molt tancada i compleix al mil·límetre les normes internacionals, i va afegir que “estudiaríem tornar a parlar de la Rabassa”.

tracking