El comú tanca els comptes del 2017 amb un superàvit de 3,8 milions

Maika Nin destaca els 11 milions d’euros en inversió i la reducció de l’endeutament fins als 32 milions

El comú tanca els comptes del 2017 amb un superàvit de 3,8 milionsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Finances, Maika Nin, va presentar ahir el tancament de comptes de la corporació a 31 de desembre del 2017, i va destacar el superàvit de 3,8 milions d’euros, fruit de la diferència entre els 35,3 milions liquidats en despesa i els 39,1 en ingressos. Nin va remarcar que es van destinar 11 milions a inversió i que l’endeutament de la capital s’ha reduït en cinc milions d’euros més, fins arribar als 32 milions, una xifra que suposa que el comú està al 90% del límit màxim d’endeutament. El capítol d’ingressos va superar la xifra pressupostada en gairebé un milió d’euros, gràcies a l’increment d’algunes taxes i per l’augment de la recaptació de l’impost de patrimoni i del de rendiments arrendataris. “El més important és que hem fet adjudicacions per onze milions, quan anys enrere només en podíem pressupostar dos o tres, i hem reduït l’endeutament sense recórrer a les pòlisses bancàries i sense anar en detriment de la parròquia”, va comentar Nin.

Etiquetes:

La minoria no va compartir l’eufòria de Nin i de la cònsol major, Conxita Marsol, i va qualificar el tancament de comptes com una “il·lusió òptica”, segons Dolors Carmona, i de “mala planificació”, segons Víctor Pintos, ja que només s’havia liquidat un 40% de la inversió pressupostada i es va haver d’aprovar un reconduït de sis milions d’euros que s’haurà d’abonar aquest any. La consellera del PS+I va lamentar que “no és el pressupost que esperàvem i si s’hagués executat tot el que estava planificat ara no hi hauria aquest superàvit”, i va afegir que el reconduït de sis milions “és pa per avui i gana per demà, perquè segurament ens faran augmentar el deute aquest any”. Marsol ho va negar i es defensava al·legant que no es poden pagar uns treballs que no s’hagin acabat. A més, també va recordar que si bé és cert que només es va liquidar el 40% de la inversió, l’adjudicació supera el 90%, i va afirmar: “Podem estar tranquils perquè els números són bons, així que, senyora Carmona, tenim pa per avui... i per bastants dies.” Per la seva part, Pintos, conseller de Ld’A+Cd’I, va criticar que s’adjudiquin projectes al desembre que obliguen a liquidar-los l’any següent. També va acusar Marsol de “penjar-se medalles per reduir el deute, quan no estan pagant les inversions fetes”, i la cònsol li va recordar la xifra d’inversions adjudicades, així, “que ens pengem medalles? Ho podem fer perquè és la pura realitat”, li va etzibar. Al final, cap dels dos partits de la minoria va donar suport a la liquidació dels comptes, fet que va exasperar una cònsol que va acabar preguntant a l’aire: “No sé com hi podeu votar en contra?”, provocant el riure entre els presents.

Nous aparcaments

Els ingressos dels aparcaments han estat molt importants per a les arques comunals. Segons Nin, només en parquímetres es van recaptar 760.000 euros el 2017, per això Marsol va anunciar que ja estan planificant fer-ne un de nou, en un terreny “de 6.000 metres quadrats que estarà al costat de la Dama de Gel, però encara estem negociant el preu amb els propietaris”, va indicar. També va aprofitar una pregunta de Pintos per dir que “en quinze dies o tres setmanes” estarà llest per obrir el pàrquing de Prat del Rull, annex a l’estació d’autobusos.

MÉS

Resoldre dubtes

Reunió amb els constructors per les obres de Meritxell

Marsol va comentar que s’havia reunit amb els constructors per resoldre “algunes preocupacions que tenien”, i va assegurar que dos dels quatre trams tindran el trànsit tallat i que la direcció tècnica treballarà els dissabtes. També se’ls va assegurar l’abastament de granit i que hi haurà un tècnic per a cada tram.

Simplificar els comptes

Estudiaran destinar una partida superior a Jovial

La minoria va proposar que el comú disposi d’una partida econòmica superior per a la societat Jovial, SLU, i evitar haver d’aprovar-ne una d’extraordinària cada any. Marsol va afirmar que fins ara no ho havien trobat necessari però tampoc va tenir problemes per afirmar que era una bona proposta i que es podria estudiar.

tracking