Gómez diu que es pot “controlar” Capesa sense el 51% de l'accionariat

La consellera de Finances afirma que treballen per canviar els estatuts de la societat

Gómez diu que es pot “controlar” Capesa sense el 51% de l'accionariatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Finances escaldenca, Núria Gómez, afirma que la via per tenir més “control” sobre Capesa serà des del consell d’administració i sense haver de recomprar les accions de la resta de socis, fins arribar al 51%, com tornava a demanar fa uns dies la consellera del PS Cèlia Vendrell. “En aquest sentit nosaltres discrepem amb ella, ja que no creiem que sigui necessari tenir aquest paquet accionarial. Una altra cosa és que lluitem per tenir més control, però no des de la participació de capital, sinó en la composició del consell d’administració”. Gómez hi afegeix que els dos representants del comú al consell de direcció de l’entitat, Marc Calvet i Jordi Vilanova, estan treballant per canviar els estatuts de la companyia. “Estem molt a sobre de Capesa, de les seves inversions, i torno a discrepar amb la consellera que diu que hem tirat la tovallola i que no lluitem. Tot el contrari, tenim dos representants que lluiten per intentar revisar els estatuts de la societat i poder constituir l’assemblea extraordinària”.

Etiquetes:

Vendrell va criticar que la corporació no hagués previst una partida d’1,3 milions d’euros en el pressupost del 2018 per fer front a l’ampliació de capital de la societat d’aigües i adquirir el 21% de les accions. La consellera de Finances va respondre tot afirmant que “si Capesa necessita el nostre capital hi serem, i si no l’hem inclòs al pressupost és perquè després de dos anys posant aquesta partida i no havent-los gastat podríem aprofitar-los en d’altres departaments. Si s’arriba a constituir l’assemblea extraordinària, en qualsevol moment, podrem aprovar aquesta despesa a través d’un crèdit extraordinari”.

Finalment, la consellera va recordar que Capesa ha pogut finançar sola la construcció dels tres dipòsits nous que necessitava i que, malgrat insistir que “s’està treballant per celebrar l’assemblea, el fet que no s’hagi produït no ha penalitzat el funcionament de la societat ni tampoc la seva capacitat d’inversió”.

tracking