El ràfting es manté ple de dubtes tot i preveure engegar-lo en dos mesos

Fonts de l’adjudicatària afirmen que no hi ha definides les barques ni el personal per a l’activitat

El ràfting es manté ple de dubtes tot i preveure engegar-lo en dos mesosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte del ràfting a Sant Julià de Lòria continua ple de dubtes i manté aspectes importants per definir poques setmanes abans de la data d’inici anunciada. El comú va donar de termini l’abril i les obres pel circuit d’aigües braves estan acabades ja en tres dels cinc trams previstos, però, segons fonts properes consultades pel Diari, la corporació i l’empresa adjudicatària encara no han tancat les converses i no es tenen ni les barques ni el personal que n’ha de facilitar el funcionament.

L’empresa a qui es va licitar el ràfting és Roc Roi, amb l’andorrana Raca, SLU, com a filial. Fonts de la mateixa admeten que hores d’ara s’hi està treballant i es manté contacte amb el comú però no hi ha tots els aspectes tancats. Un dels principals esculls és que Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) persisteix en la negativa de regular el cabal d’aigua per a l’activitat a l’estiu, quan el poc flux d’aigua podria impedir l’activitat. El comú havia previst resoldre-ho amb barques més petites però l’empresa assegura que aquest aspecte no està tancat.

Inici provisional a Fontaneda

Quan engegui l’activitat les barques hauran d’entrar al riu pel pont de Fontaneda, on s’han fet obres de condicionament. El recorregut previst per a l’activitat va des de la benzinera de prop del comú fins a tocar de la frontera, però el conseller d’Obres i Urbanisme del comú, Joan Vidal, va explicar fa uns mesos que la corporació esperaria a actuar al tram urbà del riu que Govern construeixi la rotonda al pont de Fontaneda. Fins que no estigui operatiu tot el circuit els locals que el comú va preveure utilitzar com a vestidors i entrega de material, prop de l’hotel Imperial, es troben a quinze minuts de distància caminant o bé a cinc en cotxe del punt de sortida del ràfting, fet que obligaria els usuaris a desplaçar-se un cop vestits per fer l’activitat al riu. Com es resoldrà el trasllat tampoc no està tancat, segons les fonts. La baixada d’aigües braves no serà d’entrada dels cinc quilòmetres previstos, sinó que des de Fontaneda s’escurça.

Una altra de les apostes lligades al circuit de ràfting és, paral·lelament, l’obertura d’una oficina de turisme dedicada a Naturlandia i a la baixada per aigües braves, però aquest espai d’informació turística havia de posar-se en marxa al gener per comercialitzar el projecte i a hores d’ara encara no està actiu.

tracking