Els veïns de l'Aldosa valoren si accepten que es soterri la planta

Canviar la ubicació és la prioritat, però veuen més factible la proposta de Naudi i Camp

Els veïns de l'Aldosa valoren si accepten que es soterri la planta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma contrària a l’estació transformadora (ETR) de l’Aldosa es reunirà dilluns per valorar si donen suport a l’esmena presentada pels consellers generals independents de la Massana, Carles Naudi i Joan Carles Camp, que demanen el soterrament de part de la instal·lació, ja que alguns veïns comencen a creure que podria ser l’opció més viable per modificar el projecte. “La nostra prioritat és donar suport a la iniciativa del PS, que proposa canviar la ubicació a la collada de Beixalís, però és cert que tenim persones que veuen clar que poc més aconseguirem que soterrar una part, o posar més arbres per tapar l’estació”, va dir. El fet que Govern la declarés infraestructura d’interès nacional, fa que les expectatives dels veïns hagin caigut una mica, “per això és important”, afirmen, “que la resta de partits ens donin suport”. En aquest sentit, el portaveu de la plataforma va dir que la consellera liberal, Judit Pallarés, visitarà la zona de Beixalís la pròxima setmana, i que aviat es posaran en contacte amb Víctor Naudi, d’SDP. “Hem buscat el suport de totes les formacions polítiques des del principi, menys la de DA, que ja hem desistit i no els demanarem ajuda”.

Etiquetes:

L’esmena de Naudi i Camp es discutirà en el ple de la comissió, que serà la pròxima setmana, per això “hem convocat la reunió dilluns, perquè si li donem suport, tingui més força”, reconeixia el portaveu. Irirarte també va dir que el recurs que van presentar el 28 de desembre contra la declaració d’interès nacional de l’ETR, segueix el seu curs i que “Govern té 60 dies per contestar, però si no ho vol fer, té la potestat de desestimar-lo deixant passar el termini sense necessitat de donar resposta directa”.

La plataforma no té interès a convidar els partits polítics a la seva reunió, ja que “tenim diferents sensibilitats. Votem i pensem diferent i creiem que generaria discussions. Agraïm el seu suport, però no els convidarem”, finalitzava.

tracking