Mortés creu que només Saetde optarà al concurs per Arcalís

Tres empreses més van retirar el plec de bases però no s’han dirigit al comú

Mortés creu que només Saetde optarà al concurs per ArcalísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar que malgrat que quatre empreses van retirar el plec de bases per optar al concurs de Secnoa, creu que finalment només serà Saetde qui hi optarà. “Només tenim, realment, el seu interès manifest. De fet vam allargar el termini de presentació perquè hi havia una documentació molt llarga i exhaustiva a presentar i Saetde necessitava més temps”, va reconèixer el cònsol. Dilluns al migdia es tancarà el termini per presentar les ofertes i Mortés no descarta del tot la possibilitat que els altres tres interessats acabin presentant una oferta, encara que “no ens han dit res des que van retirar el plec de bases”. Sobre la temporada d’esquí, el cònsol va fer un “balanç positiu” d’Arcalís, encara que va lamentar algun mal dia de temps que “afectarà el compte d’explotació, però en general si no passa res tenim la temporada salvada”.

Etiquetes:

El cònsol major va fer aquestes declaracions en la sessió del consell de comú que es va celebrar ahir, on també va explicar que hi ha empreses interessades a ocupar l’edifici d’Ordino Studios, encara que no hi ha cap oferta en ferm. “La idea és fer el concurs aquest any. Tenim gent interessada però encara no ens han concretat res, així que quan es materialitzi ja podrem posar la maquinària en funcionament”, va dir, encara que també va recordar que l’any passat hi havia propostes i no es va poder tancar.

A més, Mortés va dir que no creu que el punt de la carretera CG-2 on han mort dos motoristes en pocs mesos sigui “un punt negre”, però va celebrar la “rapidesa” amb què el Govern va eliminar-ne el tram d’avançament.

QUEIXES VEÏNALS DELS POBLES PER LA TRETA DE NEU

Les conselleres de Ld’A Sandra Tudó i Eva Choy van traslladar a la majoria les queixes que uns quants veïns els van fer arribar sobre la treta de neu. Segons van explicar, el circuit que se segueix retardaria el pas en algunes poblacions allunyades del centre, com ara Sornàs o la Cortinada, i també van lamentar que havien de caminar per la carretera en alguns trams, ja que les voreres estan gelades per les muntanyes de neu apilades. El comú va explicar que enguany han decidit externalitzar part del servei i que encara estan adaptant el funcionament, però van recordar que “vivim en un país de neu i sempre hi ha alguna persona a qui se li complica més que a una altra”. Tudó i Choy van entendre la situació i van suggerir “reajustar els protocols”. La cònsol menor, Gemma Riba, va demanar temps per resoldre-ho però va assegurar que se solucionaria aviat.

tracking