El grup Rocafort es queixa del silenci comunal a la seva carta

El col·lectiu va demanar una reunió de poble però no han tingut resposta

El grup Rocafort es queixa del silenci comunal a la seva carta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Rocafort va reclamar el 19 de desembre passat al comú de Sant Julià de Lòria, a través d’una carta, una reunió de poble que aclarís als ciutadans els dubtes sobre el projecte de ràfting. A hores d’ara, però, la plataforma ciutadana encara no n’ha obtingut resposta. Una de les portaveus, Anna Gabriel, explica que es troben “bastant sorpresos” que “ni ens hagin trucat ni ens hagin respost, hem tingut zero resposta i silenci absolut, no ens han dit res de res”. Per la laurediana aquest és un exemple “del nivell de democràcia que hi ha en aquest poble”. Si bé Gabriel afirma que deixen “una setmana més de marge abans de reunir-nos per decidir si fem alguna acció”.

Segons Gabriel, “el grup esperava alguna mena de reacció, però en no dir-nos res, ens haurem de tornar a reunir”. El grup Rocafort dona cert marge al comú “que no sigui que per les festes de Nadal s’ha parat tot”, però hi ha previst que els seus membres i els d’Amics de la Rabassa es trobin d’aquí uns dies per estudiar si dona nous passos. “Corrien rumors que potser hi hauria igualment una reunió de poble, una que tenien prevista no pas per la nostra petició, però no en sabem res”, comenta Anna Gabriel.

El grup Rocafort demanava en la carta, acompanyada d’una trentena de signatures, una reunió de poble “en primera instància perquè tenim preguntes sobre el projecte, no sabem si hi ha prou cabal, ni si es té l’aprovació de FEDA, i hi ha moltes qüestions obertes sobre la viabilitat”, segons va dir Gabriel en aquell moment. La intenció de la plataforma era que la trobada veïnal també servís per exposar la situació de Naturlandia i conèixer perquè no s’han pogut complir les previsions que van fer-se en la darrera trobada veïnal, atès que l’any 2016 el parc va perdre 1,6 milions d’euros.

La missiva

“Després de dos anys de mandat, creiem que és necessària una segona reunió de poble a Sant Julià”, explicaven a la carta adreçada a la corporació. “D’una banda, la volem amb l’esperança de ser convençuts que el ràfting és una bona opció per al poble. De l’altra, per escoltar el full de ruta previst pel comú pel que fa a la Rabassa i Naturlandia”, defensava el grup Rocafort.

tracking