L'escola d'hostaleria aspira a oferir formació a distància

El centre diu que en l’oferta presencial “el calendari no es va complir”

L'escola d'hostaleria aspira a oferir formació a distància

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Superior d’Hostaleria del Mediterrani no vol abandonar del tot l’ambició d’instal·lar-se al Principat. L’empresa amb seu a València, que va renunciar a l’obertura d’una escola d’hostaleria a Sant Julià de Lòria, es planteja ara oferir formació en línia a estudiants internacionals i les acreditacions internacionals a nivell mundial. “Estem canviant el model de negoci per a Andorra i volem tornar a l’origen del projecte. Un cop dissenyat el projecte educatiu ens agradaria tornar a reprendre el tema”, va afirmar Ángel Campillo, director de desenvolupament internacional, el qual va assegurar que l’empresa segueix interessada en Andorra.

El responsable del centre va exposar a través d’un comunciat que van haver d’aparcar el projecte per culpa que “desgraciadament els calendaris no es van poder complir” i no van poder arrencar els cursos al setembre de l’any passat. Això tot i que “un dels problemes principals ha estat que l’oferta de formació professional superior andorrana estableix que la durada dels cursos ha de ser de 3.000 hores en tres anys” quan als estats espanyol i francès és de 1.500 en un any i mig, fet que suposava una “pèrdua de competitivitat a nivell internacional”, segons va explicar el dirigent de l’empresa.

Campillo va apuntar que un altre dels motius van ser “els resultats assolits per un altre centre recentment ubicat a Andorra”, en referència a Vatel, i al fet de ser necessària una inversió inicial “molt important” per aconseguir les acreditacions per funcionar. Tot plegat va provocar que la direcció de l’empresa decidís traslladar la inversió a altres països.

tracking