El pas de la casa

Investiguen si urbans van desatendre un jove begut al Pas

Una càmera de seguretat va gravar com queia al terra just abans que la patrulla marxés

Alcohol al Pas de la Casa
detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ha obert una investigació per saber si dimarts uns agents de circulació van desatendre un jove begut al Pas de la Casa. La policia, que poc després va detenir l’home i el seu germà per una baralla i resistència a l’autoritat, té la causa oberta. Els fets van tenir lloc quan faltaven deu minuts per a dos quarts de dues de la matinada i van quedar enregistrats per la càmera de seguretat d’un establiment de restauració del carrer Maià.

A les imatges es veu com un home en evident estat d’embriaguesa cau sobre la neu. Dos agents de circulació, que són al seu costat i que s’enduen un vehicle amb la grua, marxen llavors. Instants després, el jove és atès per almenys sis persones que eren al carrer. Fonts del comú d’Encamp van explicar ahir que l’objectiu de la investigació oberta serà “esclarir els fets” i van detallar que abans s’havia produït una baralla entre diverses persones. El comú va lamentar “l’alarma que ha generat la difusió de les imatges, que no reflecteixen la successió dels fets en la seva totalitat i aporten una visió parcial del succés i del paper dels agents”.

Fonts del cos de policia, que ha requerit ja la integritat de les imatges per contribuir a esclarir-ho, van afirmar ahir que a aquella mateixa hora van rebre dues trucades que els advertien que hi havia un home begut a terra: una del mateix servei de circulació i l’altra d’un particular.

Segons la policia, van intervenir al cap de menys de cinc minuts. Però en personar-se es van trobar que el jove borratxo i el seu germà acabaven d’embrancar-se en una baralla entre si. En voler separar-los, ambdós van enfrontar-se a la policia amb amenaces i van acabar sent detinguts per un presumpte delicte de maltractaments, injúries i resistència a l’autoritat, i passant la nit en dependència policial. Els joves, que posteriorment haurien passat a disposició judicial, són dos turistes de 23 i 18 anys. El vídeo que va córrer ahir per les xarxes no mostra l’arribada policial ni cap baralla, però sí els instants en què el jove és primer advertit per uns agents de circulació del Pas i després va a parar a terra.

El cònsol major, Jordi Torres, va dir ahir a l’ANA que els agents no deixen abandonat el jove “com potser sembla”, malgrat que la posició del comú és que s’investigarà el succés i es prendran mesures si calen. El comú ha advertit l’establiment que va fer la gravació que la càmera no pot enfocar l’espai públic.

tracking