L'escola d'hostaleria renuncia al projecte

La direcció del centre decideix buscar un altre país on fer la inversióSCritica que després de dos anys encara no s’hagin homologat els programes

L'escola d'hostaleria renuncia al projecteCSHM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Superior d’Hostaleria del Mediterrani ha fet marxa enrere i ha renunciat a obrir una escola a Sant Julià de Lòria. L’empresa amb seu a València ha decidit aturar el projecte per la manca de facilitats que consideren que s’han trobat per part del Govern. El director de desenvolupament de la companyia, Ángel Campillo, va anunciar que el consell de direcció ha decidit aturar el projecte i “buscar un altre país per realitzar les inversions previstes”. Campillo va explicar que els responsables del centre han pres aquesta decisió per la manca de resultats arran de les converses amb Govern a l’hora de tirar endavant el programa formatiu.

En aquest sentit, va afirmar que s’ha arribat a aquesta situació “després de dos anys sense avançar i aconseguir l’homologació dels programes educatius a Andorra”. Campillo va manifestar que “ha estat una llàstima que Andorra no tingui una bona escola d’hostaleria i turisme després de tant temps i tanta feina”. Preguntat per si la iniciativa es troba aturada o bé s’ha descartat definitivament, Campillo es va decantar per la segona opció assenyalant que “buscarem altres opcions”. La direcció del centre ja va mostrar la seva preocupació el juliol de l’any passat per la lentitud del Govern a l’hora d’agilitzar els tràmits referents a l’homologació de les titulacions per part del ministeri d’Educació i ja va avisar que renunciarien al projecte si no estava tot enllestit aviat per tal de poder començar el curs el setembre d’aquest any.

El Centre Superior d’Hostaleria, que projectava una inversió d’un milió d’euros a Andorra, s’ha gastat uns 100.000 euros en el disseny del pla d’empresa i dels programes formatius, així com en l’equip legal i la compra de material de cuina.

El ministre d’Educació i Ense-nyament Superior, Eric Jover, va assegurar que el Govern ha complert. “Havíem començat la feina, havíem fet fins i tot un decret que va sortir publicat el 2016 que obria la possibilitat que fossin títols oficials d’Estat a Andorra amb formació professional”, va explicar, i va afegir que “malauradament ells no han aprofitat aquesta feina”. “Entenem que per part seva ja no hi ha interès a desenvolupar-lo”, va reblar. No obstant això, va indicar que els passos que ja s’han fet “són fonaments que podrem aprofitar per a altres iniciatives”, i si aquesta escola s’ho repensa “tindrà la porta oberta”.

Jover va rebutjar les crítiques de l’empresa cap al Govern afirmant que “van intentar posar-se amb el ministeri”. “Jo no compartia que ens poguessin posar com a excusa perquè hem fet passos significatius per facilitar-los la feina”, va sentenciar, alhora que els va retreure que els va citar a una reunió després de l’avís del juliol de l’any passat per “desbloquejar” el procés i no es van presentar ni tampoc “van donar més opcions” a fer una altra trobada.

tracking