El comerç vol un carril únic en sentit de pujada

Sònia Yebra afirma que aquesta opció és la preferida per la majoria dels associats i que des del punt de vista comercial, “és la ideal”

El comerç vol un carril únic en sentit de pujadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de l’avinguda Meritxell preferirien que la reforma que es farà l’any vinent plantegés un únic sentit de circulació i que fos de pujada, ja que des del punt de vista comercial és “l’opció ideal”, va dir la presidenta de l’associació, Sònia Yebra. Malgrat que el comú encara no els ha presentat el projecte formalment, sí que saben que l’opció més probable és la de mantenir els dos car­rils, fet que no preocupa Yebra, perquè “no ens oposarem a la decisió final, simplement creiem que amb la nostra proposta el comerç de la zona se’n veuria beneficiat”, va dir. Els integrants de l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’Avinguda Meritxell van fer una votació el 26 de setembre passat a proposta de la corporació per decidir quina era l’opció preferida, i el resultat va ser de 15 vots a favor d’un sol car­ril i 4 que volien mantenir els dos sentits actuals.

Etiquetes:

Respecte als problemes de mobilitat que podria generar aquesta proposta, la presidenta dels comerciants de l’avinguda opina que és la corporació qui ha de donar resposta i fer els estudis que cregui oportuns. “Nosaltres només expressem la nostra opinió i donem les raons que creiem que serien bones per al comerç, però no som tècnics de mobilitat, i per això diem que si no es fa com nosaltres voldríem, cap problema”, va insistir.

Per Yebra, un dels fets més destacables del projecte, segons el que ha pogut veure, és la reforma de la plaça de la Rotonda, encara que creu que caldria aprofundir-hi una mica més i fer una modificació integral que permeti, entre altres coses, encabir-hi per exemple la font de colors que va proposar la cònsol major, Conxita Marsol, la setmana passada, però sobretot modificar el pas de vianants entre la plaça i l’avinguda Meritxell. “La nostra idea és fer un pas de zebra únic que uneixi les dues parts. Li dona continuïtat a l’eix i el visitant percep que el carrer continua d’una manera molt més natural que amb el doble que hi ha ara”, comentava la presidenta dels comerciants de Meritxell. Si els vehicles no han de baixar, el gir a la dreta cap a Prat de la Creu no existiria i es podria fer un pas únic “més ample i àgil”.

Per altra banda, Yebra va indicar que els agraden “força” els detalls que ja ha anat mostrant el comú del projecte, com ara el ter­­ra de granit o el nou mobiliari urbà, i proposen que les obres es facin entre Setmana Santa i juliol per fer-ho coincidir amb la temporada baixa.

NO ES REPETIRÀ EL CAOS VIARI QUE HI VA HAVER EL 2013

Fa tres anys i mig el comú ja va fer una prova pilot perquè la part alta de l’avinguda Meritxell tingués un únic sentit de circulació, però va ser un fracàs i només va durar 12 dels 45 dies que estava prevista, en part per les queixes dels mateixos comerciants. Sònia Yebra opina que ara la situació és molt diferent, ja que “en aquell moment no hi havia cap projecte i ni tan sols s’havien fet estudis de mobilitat”, i hi afegia que “hem canviat molt els darrers anys, fins i tot avui la part baixa ja és parcialment per als vianants. El comú vol fer un projecte seriós i que sigui a llarg termini, així que per què no intentar-ho?”, es preguntava. El 2013 es van recollir signatures per anul·lar la prova pilot, però Yebra recorda que “només quatre eren comerciants, la resta, ciutadans”.

tracking