El comerç veu d'interès nacional reformar el Pas

Iniciativa Publicitària defensa que el poble genera entre el 20 i el 30% del PIB del país i en canvi Govern ha afavorit Soldeu fent la pista de l’Avet

El comerç veu d'interès nacional reformar el PasFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants del Pas de la Casa entenen que Saetde no hagi fet les inversions promeses a la població si no li “compensen d’alguna manera”, i creuen que Govern no ha estat equànime amb ells, “quan han preferit declarar interès nacional un projecte com el de Soldeu, en lloc de fer-ho al Pas, que generem entre el 20 i el 30% del PIB del país”, afirma el president dels comerciants, Jean Jacques Carrié. Segons diu, el pla d’inversions ideat per Saetde “és fantàstic tant per a les pistes com per al poble, a més, té el vistiplau de totes les institucions i només falta que l’autoritzin a utilitzar els ter­renys de Concòrdia a canvi”, indica Carrié, que troba “lògic” que Saetde vulgui treure’n un benefici, ja que “per això fan aquesta inversió de 20 milions d’euros en tres anys”, i anima les parts a posar-se d’acord en la resolució del conflicte que manté la societat amb el comú per l’ús d’aquests terrenys. “La gent diu que és il·legal que els puguin explotar, però aleshores caldrà que trobin la manera de fer-ho legal, perquè aquí només queden aquestes inversions per acabar d’endreçar el poble”, reclama el president dels comerciants.

Etiquetes:

L’impuls de Govern a la construcció de la pista de l’Avet de Soldeu és un greuge comparatiu respecte al Pas, segons comenta Carrié, ja que “com pot ser interès nacional una carrera d’una setmana i en canvi no ho sigui la reforma d’una població tan important per a l’economia del país?” es pregunta per després afegir que “el Pas és molt més important que no pas una carrera a Soldeu”.

Carrié no menysté el projecte de Canillo, sinó que no entén com és que Govern ha dispensat un tracte diferent a les dues par­ròquies. “Nosaltres no estem en contra de la plataforma, de fet estem molt a favor que Soldeu s’espavili i ajudi a fer créixer l’economia del país, però Govern l’ha valorat per sobre d’un projecte molt més nacional”.

El comú d’Encamp està fent una bona feina, segons el president d’Iniciativa Publicitària, i agraeix a la corporació accions com ara “l’enllumenat de Nadal, que s’ha avançat una setmana respecte a l’any passat, i això és perfecte per al turisme”, però també a l’executiu, que fa poques setmanes va inaugurar el nou tram del passeig del riu Arieja. De fet, Carrié només demana que les institucions treballin juntes “per seguir fent créixer aquesta part del país. Si tothom es posa d’acord tindrem un Pas de la Casa molt ben arreglat”, va dir.

Inversions pel 2018

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va prometre una inversió “molt important” per al Pas en el pressupost del 2018 que va presentar en la sessió del consell de comú que es va fer dijous passat. Es tracta d’una tercera part dels fons totals, i que els projectes més costosos de l’any es faran allà, com ara la construcció de la nova escola bressol, la nova estació de tractament d’aigua potable (ETAP) o l’arranjament dels voltants de l’església de Sant Miquel. Aquestes tres empreses costaran més de dos milions d’euros i Car­rié es mostra molt satisfet per aquesta despesa.

tracking