DA situa en la “normalitat política” la marxa de Joan Vidal

El cap de Govern va dir que d’altes i baixes se’n produeixen moltes, i el ministre Saboya, que ha pres una decisió coherent si no està còmode al partit

DA situa en la “normalitat política” la marxa de Joan VidalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci que va fer dijous passat Joan Vidal, conseller d’Obres i Urbanisme de Sant Julià, d’abandonar DA per l’acostament que ha fet la formació taronja a Unió Laurediana (UL) no ha obert cap crisi interna, van apuntar les màximes autoritats del partit, que van voler treure-li ferro en considerar que forma part de la “normalitat política”. El cap de Govern, Toni Martí, va explicar des de la fira del vi que en qualsevol partit polític les anades i vingudes entre els membres són constants, i “respecto la decisió de Vidal, però durant tot aquest any hem tingut moltes baixes però també moltes altes. Entra dins de la normalitat política”. Per la seva banda, el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, deia que entenia la posició de Vidal, ja que “tenim una relació molt cordial. Ell em va explicar la situació i cal respectar la seva decisió. Quan no estàs còmode en una força política, cal prendre una decisió coherent, i ell ho ha fet”. Sobre si hauria de seguir com a conseller del comú de Sant Julià, el ministre va asseverar que “nosaltres no exigirem res sobre la seva continuïtat a la corporació. Ell es va presentar per una llista que integraven membres de DA però també independents, i per tant, entenem que tot podria seguir igual”. Saboya continuava dient que des del partit “no volem contribuir a tensar més una institució com la del comú que ha de seguir treballant com ho està fent”. La consellera de Social, Paqui Barbero, va negar qualsevol intenció de seguir els passos de Vidal, malgrat que s’havia especulat que podria ser així, ja que segons va afirmar “ell mai ens ho va proposar. Nosaltres respectem la seva posició però no la compartim i no abandonarem el partit. Ni tan sols m’ho he plantejat”.

Joan Vidal va decidir abandonar el partit arran de l’acostament que Martí hauria fet a UL, i lluny de negar aquesta situació el cap de Govern va “saludar” aquelles formacions que “en els grans temes d’Estat o els grans projectes de país vulguin treballar per avançar i no per fer política” a curt termini. En aquest sentit, Martí va celebrar l’ajuda que els va prestar UL amb l’aprovació de la reforma comunal. “Sempre he dit que un cap de Govern ha de tenir els ulls oberts perquè el més important és que funcioni el país, i en els grans reptes que estem encarant, veig actituds molt positives d’una part de l’oposició”. En aquest sentit, també va agrair el suport rebut del PS en l’acord d’associació amb la UE. El ministre Saboya li donava la raó quan va titllar de “molt responsable la posició que va prendre Josep Pintat en el projecte de llei de competències i transferències, i estic segur que no devia ser una decisió tan senzilla de prendre”.

Saboya va explicar que el pròxim dilluns 27 es reuniran els membres de DA per renovar el lideratge del comitè parroquial, que ara té un president en funcions. “Em van oferir a mi ser-ne el president, però no em veia en condicions de formar un equip de treball transversal que tingui en compte totes les sensibilitats del partit. Vidal va dir que hi havia més gent que potser deixava la formació, i aquest dia serà el moment de veure-ho.”

tracking