Explòria aixeca el teló de FiraEsport amb 40 expositors

Vidal explica que la mostra acull empreses andorranes però també de fora

Explòria aixeca el teló de FiraEsport amb 40 expositors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marca Explòria, impulsada per Sant Julià de Lòria per promoure’s com a ciutat firal, va estrenar ahir la primera edició de la Fira d’esports i turisme de muntanya (FiraEsport), que acull 40 expositors repartits en 55 estands i que s’allargarà durant tot el cap de setmana. El conseller d’Obres, Urbanisme i Esdeveniments, Joan Vidal, va mostrar-se satisfet amb l’acollida i va recordar que és una fira “que fa més de 20 anys que es feia a Canillo i que ara recuperem amb l’esport i la natura com a eixos”. La mostra acull expositors andorrans, però també espanyols, francesos i, fins i tot, un de Bèlgica.

“Personalment estic molt content i tothom que ha vingut està satisfet”, va comentar. Vidal va mostrar-se convençut que Fira­Esport serà un èxit i va recordar que el recinte firal “s’ha omplert gairebé del tot” –la capacitat total és de 54 estands– i el programa d’activitats és molt atractiu. En total, als envelats situats al centre de la parròquia s’hi poden trobar 3.000 metres quadrats dedicats als practicants, aficionats i professionals de l’esquí, la natura, l’esport i l’aventura. S’hi pot comprar material, però també conèixer activitats. Entre les propostes complementàries destacades, avui al matí hi ha un cara a cara entre el pilot Albert Llovera i el ciclista Purito Rodríguez, i demà, un altre entre el pilot de trial Toni Bou i el pioner del ciclisme ultratrail Julián Sanz.

A la inauguració van assistir els dos ministres lauredians, Carles Álvarez i Gilbert Saboya, que van lloar la iniciativa. Saboya va dir que la proposta “encaixa molt bé” amb la promoció del clúster d’esports que lidera el ministeri.

tracking