comerç

Andorra Turisme està preocupada pels talls a l'accés des de Catalunya

El gerent de la parapública, Betim Budazku, tem que pugui baixar l’arribada de turistes a causa de més manifestacions a l’N-145

Andorra Turisme està preocupada pels talls a l'accés des de CatalunyaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme va expressar ahir la seva preocupació davant dels possibles talls a la carretera N-145 que dona accés al Principat per protestar contra les actuacions del govern espanyol respecte al procés polític català. Temen que el fet que es puguin convocar sovint i amb poc marge de temps pugui provocar que hi hagi turistes que optin per no venir al Principat davant de la incertesa i la possibilitat de trobar-se amb les vies tallades. “Òb- viament estem preocupats per la situació a Catalunya i pel tema de la frontera”, va dir el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, durant la presentació de l’espai Disney a la plaça de la Rotonda i coincidint amb l’inici de l’Andorra Shopping Festival.

Aquest és precisament un dels esdeveniments que es veu amb preocupació en cas que hi hagi més talls. El certamen va començar ahir i s’allargarà fins al pròxim 12 de novembre. Budzaku va admetre, però, que no poden fer “absolutament res” davant de les manifestacions i que l’obligació de la parapública és “atendre bé les persones que venen de les dos fronteres”. Va explicar que “mai” s’havien trobat en una situació d’incertesa pels possibles talls de la carretera a causa de les protestes, tot i que va afegir que ja havien hagut de fer front anteriorment al tancament de la frontera al Pas de la Casa per culpa de les nevades que impossibilitaven accedir al país des de França.

Budzaku va admetre que les incidències a l’N-145 poden ser “un handicap important, sobretot per a persones que tenen previst venir de vacances o a passar el cap de setmana a Andorra”. Tot i això, va manifestar que segons les dades que els va proporcionar la Unió Hotelera, de moment no hi ha constància de cap anul·lació de les reserves de cara a aquest cap de setmana. “Esperem que això no afecti perquè la gent vol venir a passar-s’ho bé”, va dir el gerent d’Andorra Turisme.

Budzaku, però, no va valorar sobre les repercussions econòmiques que podrien comportar possibles nous talls fins al pròxim 21 de desembre, que és quan estan previstes les eleccions catalanes, ja que, segons ell, la situació “a Catalunya i a Espanya canvia cada cinc minuts” i de “manera molt freqüent”. “Els nostres desitjos i interessos és que no hi hagi talls i que això sigui com sempre”, va dir Budzaku, que va reconèixer “tenir l’esperança” que les mobilitzacions “no afectin” i que “en tot l’hivern hi hagi tranquil·litat”. Va explicar que no s’han reunit amb el Govern per transmetre la seva inquietud sobre les possibles repercussions econòmiques davant de més talls a l’N-145. D’altra banda, la parapública té previst presentar durant aquest mes la campanya d’hivern, tant a Barcelona com a Madrid per potenciar l’arribada de més turistes durant la temporada d’esquí.

MÀGIA, FANTASIA I ACTIVITATS FAMILIARS PER DINAMITZAR EL SECTOR COMERCIAL

Els nens i nenes podran ser protagonistes de Disney gràcies a l’espai habilitat a la plaça de la Rotonda i que estarà obert fins al 5 de gener. A la zona, que és el resultat de l’acord a què han arribat Andorra Turisme i la multinacional, s’hi podran dur a terme diferents tallers que tindran com a leitmotiv la pel·ícula Frozen. Entre altres activitats, els més petits podran elaborar guarniments de Nadal, pintar els diferents personatges de la pel·lícula i fer-se fotografies. La mànager d’Estratègia de Disney, Anna Nogués, va explicar que les activitats que es podran dur a terme estan vinculades amb “la màgia, la il·lusió, l’alegria i les famílies, que són conceptes molt associats en aquesta època de l’any”.

tracking