Permís per treballar fins a les sis de la matinada

El comú de la capital va explicar que la llicència general d’obres és cosa seva però que si cal fer treballs fora d’hores és la policia qui els autoritza

Permís per treballar fins a les sis de la matinadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va informar que Pidasa, l’empresa que va realitzar els treballs de matinada a la rotonda de la Comella dins de la unitat d’actuació de la Borda Nova, i que la setmana passada van ocasionar molèsties i queixes veïnals, tenia permís del ministeri d’Interior. Concretament el permís l’autoritzava a treballar entre les deu de la nit i les sis de la matinada. Fons de l’executiu també van informar que els veïns podien trucar a la policia en cas que sentissin massa soroll, en virtut del decret de protecció de la tranquil·litat pública. Per altra banda, el comú d’Andorra la Vella va confirmar aquests fets, ja que és la policia qui permet a una companyia treballar fora de l’horari habitual, malgrat que sigui responsabilitat de la corporació el fet d’entregar el permís d’obres genèric, va indicar. A més, també recorden que alguns dels treballs “tenen a veure amb l’embrancament a la xarxa d’aigües” i ells mateixos van fer la recomanació a la companyia perquè aquestes obres es fessin fora de les hores “normals. Així, es va minimitzar el buidatge dels dipòsits i es va evitar una hipotètica falta d’aigua per als ciutadans de la parròquia”.

Etiquetes:

L’estratègia per totes les parts era concentrar les tasques en el mínim de temps possible per minimitzar al màxim els sorolls i les molèsties als veïns. Des de la corporació es reconeix que algun dia, i de manera “puntual”, l’empresa es va trobar alguns problemes mentre realitzava els treballs i això ha fet que s’hagin allargat més del que estava previst. De fet, el comú va dir que les actuacions nocturnes relacionades amb els treballs de l’aigua s’hauran de fer encara algun dia més i Pidasa, per la seva banda, va explicar al Diari que els treballs de vialització, que havien d’estar acabats abans de novembre, no ho estaran a causa d’aquestes dificultats que exposava el comú i encara s’hauran d’allargar uns dies més.

Sorolls de matinada

Diversos ciutadans van denunciar que la matinada de dimarts a dimecres uns obrers van estar treballant amb un martell pneumàtic tant a la rotonda de la Comella com als terrenys privats del voltant, fins pels volts de la una de la matinada, i que això els va dificultar el descans. La nit de dimecres a dijous els treballs van continuar en el mateix punt i el Govern va explicar que s’estaven desenvolupant els nous vials de la unitat d’actuació, i que la rotonda passaria de tenir els 20 metres de diàmetre actuals a 30, però van negar que aquests treballs, que tenen un pressupost de 180.000 euros, aproximadament, s’haguessin dut a terme en horari nocturn.

Anteriorment, el Govern ja havia tret a concurs la licitació de les obres d’arranjament a la car­retera CG-1 en el tram des de la rotonda de la Comella fins a l’Estadi Comunal, que s’emmarcaven dins del marc del pla sectorial de noves infraestructures viàries del Govern.

A la zona s’està desenvolupant la unitat d’actuació de la Borda Nova, en la qual al seu dia es va anunciar un complex d’oci però també que es promouria la construcció de nous pisos i de més oficines. El projecte definitiu, però, no s’ha fet públic i el que s’està construint ara és tota la vialització de l’entorn i la construcció d’una rasa per fer passar la xarxa d’aigua potable.

tracking