La minoria creu que Saetde hauria d'invertir més al Pas

El PS i Ld’A donen suport a Torres que la societat podria fer més despesa

La minoria creu que Saetde hauria d'invertir més al PasXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La minoria dona suport a les paraules del cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, respecte al fet que Saetde té més capacitat d’inversió de la que realitza. El conseller del PS+I Pere Marsenyach va afirmar “estar d’acord” amb Tor­res perquè “el superacord d’intencions ha quedat en no-res, com es pot comprovar amb el dèficit d’infraestructures que té el Pas”. Pel conseller socialdemòcrata, aquesta zona “és el primer punt d’entrada del turisme francès i no pot ser que les inversions previstes, com ara l’estació d’autobusos o les millores a les pistes, encara no s’hagin fet”.

La representant dels liberals Maribel Lafoz també va compartir aquesta reacció i va afirmar que és una demanda que ja van fer durant la campanya electoral. “Sempre hem defensat que el senyor Viladomat no ha fet prou inversió i que Saetde pot fer més del que fa”, va comentar. Per la consellera, l’acord d’intencions “fa dos anys que està encallat i s’havien promès inversions per ampliar el mobiliari, per crear un restaurant d’alt nivell gastronòmic i també la reforma dels accessos a les pistes de Grau Roig”.

La negociació per a l’ampliació de la concessió de l’explotació de les pistes d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig, entre Saetde i el comú, està encallada en espera que alguna de les parts acabi convencent l’altra, i és en aquest punt on les dues formacions de la minoria discrepen. Per una banda, Marsenyach va opinar que l’opció de Joan Viladomat “és la millor per a la parròquia i per desencallar aquesta situació crec que el comú hauria de comprometre’s a retornar les inversions fetes, i no amortitzades, en cas que no acabi rebent la concessió”. Per la seva banda, Lafoz va avisar que Saetde “no és l’única opció que s’hauria de preveure. És evident que el senyor Viladomat ha fet molt per la parròquia però, per exemple, critiquem la seva poca implicació en les activitats d’estiu”. Lafoz va raonar que “si col·laboressin amb el comú, podríem incrementar, significativament, el turisme durant els mesos d’estiu”.

Comerciants, amb Saetde

L’associació que aplega els comerciants del Pas de la Casa, la Iniciativa Publicitària, també espera “amb ganes” que es materialitzin les inversions promeses. Com va afirmar el president, Jean Jaques Carrié, “Saetde ha fet un pla d’inversió de sis milions d’euros i confiem molt en el senyor Viladomat. Un cop estigui tot enllestit creiem que el Pas pot experimentar un creixement espectacular i molt ràpid”.

tracking