Dos joves obtenen el títol del cos de voluntaris de la natura

Els nois podran obtenir una sortida laboral en la neteja i cura dels boscos

Dos joves obtenen el títol del cos de voluntaris de la naturaEduard Comellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de la Massana té la massa forestal més gran del país i per això vol fomentar la professió que permeti mantenir, cuidar i netejar els boscos de la parròquia i del país. El comú de la Massana impulsa, des de fa cinc edicions, el projecte del Cos de Voluntaris per la Natura (CVN), que des d’enguany compta amb la col·laboració extensa del Govern. El Centre d’Interpretació del Comapedrosa va acollir ahir l’acte de cloenda de l’edició d’aquest any, on es van inscriure un total de quatre joves i finalment han acabat el curs i n’han obtingut la titulació la meitat.

Etiquetes:

La idea de la iniciativa és motivar i facilitar una sortida laboral a joves que no tenen l’hàbit d’estudiar, i la neteja i cura dels boscos pot ser una sortida professional per a ells. “És evident que la massa forestal del país fa temps que s’ha deixat de tractar i es necessita gent preparada per actuar i cuidar-la, ja que hi ha alguns boscos que estan emmalaltint”, va ressaltar el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde.

Un dels dos joves que va acabar el curs, Joel González, va explicar que mai havia pensat que li podria agradar aquest tipus de professió, però “després de provar-ho m’ha agradat bastant”. “No m’importaria treballar en aquesta professió, no me’n cansaria mai”, va apuntar l’altre jove que va rebre la titulació, José Augusto Ferreiras. En la part més pràctica del curs, els dos joves van poder embellir les Moles d’Anyós i la plaça de l’església i fer treballs de millora de la gossera d’Andorra, entre altres tasques. El curs té un total de 500 hores per a la part teòrica.

tracking