Unió Laurediana qüestiona el ràfting i critica la falta d'informació

Joan Albert Farré lamenta que el govern del comú no els faciliti cap documentació “ni econòmica, ni de cabal o viabilitat”

Unió Laurediana qüestiona el ràfting i critica la falta d'informacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller a la minoria de Liberals d’Andorra+Unió Laurediana al comú de Sant Julià de Lòria, Joan Albert Farré, va explicar ahir al Diari que desconeixen tots els detalls del projecte del ràfting i va alertar que “no sabem ni on comença ni on acaba el circuit” ni “quin és l’estat de les obres o l’execució de la despesa”. Joan Albert Farré va assegurar que la majoria comunal no s’ha avingut a mostrar-los “cap informe sobre el qual es basi l’activitat, ni econòmic, ni de cabal o viabilitat”, més enllà de respondre’ls “que podia haver-hi barques més petites si no s’arriba a un acord amb FEDA” en l’última sessió de comú. Farré va avisar que “sense cap informació del projecte de ràfting, a nivell d’oposició no sabem on anem”. Com a conseller de la minoria, Farré va reiterar que “s’ha demanat tota la documentació per escrit diverses vegades”; i que, tot i així, “continuem sense rebre respostes”. A més, el conseller de Liberals + UL va remarcar que “sembla que el circuit podria començar finalment al pont de Fontaneda”, si bé el cònsol major, Josep Miquel Vila, va dir la setmana passada que ja hi havia acords amb tots els propietaris, donant per resolt l’acord dels terrenys de l’hotel Imperial, punt de partida del circuit segons el projecte inicial.

Neguit per la inversió en marxa

“Estem preocupats perquè s’estan fent les obres de rehabilitació d’uns locals a l’avinguda Rocafort, 26 i 30, que se suposa que són per l’activitat del ràfting, per a l’entrega de material i la zona de dutxes, entre d’altres”, va detallar Farré. “Però què passa si al final el circuit no comença en aquell punt?”, va preguntar-se.

El conseller de la minoria va dir també que té constància que “s’han començat a moure pedres” al riu, tot i que va assegurar desconèixer si les obres avancen. “És una situació rocambolesca, hem demanat els informes reiterades vegades”, va lamentar. De fet, Farré va afegir que s’han sol·licitat els documents “per escrit i en sessió de comú”, però no se’ls ha entregat. “Insistirem per tenir-ne els detalls, perquè entenem que és el nostre dret i obligació cap al poble de Sant Julià”, va indicar Joan Albert Farré.

El projecte del ràfting preveu atraure entre 15.000 i 20.000 visitants el primer any a la parròquia, per bé que el comú afronta encara els dubtes sobre si hi haurà prou cabal d’aigua a l’estiu, ja que recentment el cap de Govern, Toni Martí, va anunciar que FEDA no podia regular la quantitat d’aigua al Valira en funció de l’activitat. Segons les últimes informacions del comú, el pressupost per a la prova pilot del ràfting es troba ara en 400.000 euros, mentre que d’inici s’havia situat en 800.000 euros. En aquests moments, la majoria que encapçala Josep Miquel Vila esperaria a confirmar que no hi haurà acord amb FEDA per acabar de definir la grandària de les barques i el servei.

DUBTES SOBRE EL DEUTE I ELS COMPTES DE CAMPRABASSA

La minoria assenyala desconèixer també si a aquestes altures s’han tancat els comptes de 2016 de Camprabassa, la societat que gestiona Naturlandia. Aquesta és una qüestió que van exposar en l’última sessió de comú, i que asseguren que no ha variat gens en l’última setmana. Joan Albert Farré mostra resignació “davant del fet que el comú no compleixi la llei com totes les societats andorranes i no presenti números quan toca”. Precisament, en l’última sessió de comú, el conseller de Finances, Joan Gómez, va anunciar que la majoria laurediana ha rebaixat l’endeutament en 3,5 milions durant l’any 2016. Una xifra que fonts del comú justifiquen per la racionalització assolida a Camprabassa, de la qual encara no es coneixen els resultats de l’exercici.

“No podem opinar de com va”, explica Joan Albert Farré, que afegeix que “la majoria laurediana té la seva tècnica comptable i llegeix les xifres a conveniència”. Segons Joan Albert Far­ré, als resultats positius del pressupost de 2016, que van tancar-se amb un superàvit de 349.496 euros, hi ha ajudat que “s’han rebut 1,5 milions d’euros més en transferències dels que s’havien previst, degut que el Consell General no va congelar-les a principi d’any”, apunta el conseller a la minoria.

tracking