TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El comú recupera el pàrquing de Els Pouets en espera de decidir què fer-ne en el futur

La corporació hi va enviar un saig per prendre nota de l’estat de la instal·lació i de la maquinària del pàrquing

El comú recupera el pàrquing de Els Pouets en espera de decidir què fer-ne en el futurFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va informar que ahir al matí van anar a recollir les claus de l’aparcament de Els Pouets i es va fer una visita a la instal·lació per part d’un saig, per prendre nota del seu estat i també del de la maquinària. “En la darrera sessió del consell de comú ja vam dir que ho faríem i volem comprovar com està abans de decidir què fem a partir d’ara.” La cònsol major no té clar quin hauria de ser el futur de l’aparcament i va explicar que serà la junta de govern qui prengui la decisió, encara que no es descarta treure un nou concurs d’adjudicació ni tampoc la possibilitat que sigui la mateixa corporació qui l’exploti directament. Tot i això, Marsol va afirmar que “la història de Els Pouets a la parròquia és llarga i negativa. Potser algú haurà de prendre una decisió definitiva algun dia i potser serem nosaltres”.

L’aparcament de Els Pouets està tancat al públic des de l’agost, una situació que entristeix la cònsol “perquè amb la manca de places que tenim a la capital tenir aquesta instal·lació sense funcionar és una pena”. Finalment, va comentar que dilluns passat li van fer arribar a la representant legal de Dionis, SLU la rescissió del contracte d’explotació amb la companyia, que es va prendre en aquella sessió de comú.

En aquell moment, Marsol va explicar els motius que havien portat la majoria a prendre la decisió i un era l’absència total d’un interlocutor “vàlid” a qui fer les reclamacions pertinents. Finalment, la decisió es va prendre per unanimitat entre les formacions polítiques i, en els torns de paraula, tant els representants de Cd’I+Liberals com del PS+I van deixar clar que donaven suport a la mesura, vista la poca col·laboració que havia mostrat Dionis, SLU. La minoria també va lamentar que amb el tancament de la instal·lació la parròquia perdia més places d’aparcament, però entenia que no podia seguir oberta sense els permisos exigits durant mesos.

LA FIRA MOSTRARÀ ELS NOUS ELEMENTS DE MERITXELL

Els visitants de la 39a Fira d’Andorra la Vella seran els primers que podran conèixer com seran els nous elements que embelliran l’avinguda Meritxell, un cop finalitzin les reformes previstes. Marsol va explicar que a l’estand de la corporació hi haurà una mostra del paviment que instal·laran, un banc, una paperera i un tòtem. “L’objectiu és que la gent es faci una idea de com serà. Ara per ara només havíem parlat amb les associacions de comerciants i amb els propietaris”, va dir. També es podran veure els treballs de remodelació dels Serradells, que juntament amb l’anterior són “dos dels projectes més importants que farem en aquest mandat”, va reconèixer la cònsol.

La Fira d’Andorra la Vella se celebrarà entre els dies 27 i 29 d’octubre i es preveu que passin prop de 70.000 visitants entre els 200 expositors que hi haurà. En total, ocuparà un espai de 10.000 metres quadrats i esperen que sigui un èxit “tant de participació com de negoci”.

El cònsol menor, Marc Pons, va explicar que la 7a Fira d’associacions tindrà 44 expositors, “sis menys que l’any passat, però tenint en compte que les activitats que es faran han crescut, el nombre acabarà sent similar”.

El Mercat artesanal, per la seva part, estarà ubicat al passeig del riu i tindrà 65 paradetes.

tracking