Els comerciants avalen la reforma de l'avinguda Tarragona

La presidenta de l’associació de Riberaygua diu que donaran més visibilitat als seus negocis i que això els beneficiarà

Els comerciants avalen la reforma de l'avinguda TarragonaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Associació de Comerciants del carrer Riberaygua i travesseres, Rosa Pascuet, es va mostrar satisfeta amb l’anunci que va fer la cònsol major, Conxita Marsol, de renovar l’avinguda Tarragona en el tram que va des del carrer Riberaygua fins a la rotonda de Prada Casadet. Segons Pascuet, la iniciativa afavorirà l’activitat comercial “perquè les vies ràpides no funcionen amb el comerç. La gent no té temps de veure els aparadors però si s’aconsegueix reduir la velocitat i fer-la una via més tranquil·la segur que ens en beneficiarem”. La presidenta dels comerciants de la zona va reconèixer que aquests treballs “podrien haver-se fet abans, però en general estem contents perquè qualsevol millora ens aportarà la visibilitat que volem i repercutirà de manera positiva”.

Etiquetes:

La reforma dels carrers no és suficient perquè un negoci funcioni i Pascuet posa d’exemple els treballs que es van fer a la part alta de la mateixa avinguda. “Els comerços d’allà funcionen millor que els nostres però no és només per les obres, sinó perquè ells han sabut adaptar-se a la realitat de la seva zona. A nosaltres ens tocarà fer el mateix”, va dir. Finalment, la presidenta dels comerciants de Riberaygua va destacar que actualment els comerços estan a l’expectativa de l’ocupació dels hotels que tenen al voltant, perquè l’afluència de gent depèn molt d’això. “En els darrers anys ha canviat molt i ara esperem que el Plaza estigui ple. Si és així, nos­altres tindrem gent però si no, no. Ara bé, tenir una zona bonica i arreglada continua sent imprescindible, per tant estem esperant a veure com queda la nova avinguda Tarragona”, va comentar.

La corporació va anunciar en la darrera sessió del consell de comú que els treballs en aquesta zona consistiran a posar una mitjana entre els dos sentits de la marxa, on anirà també la il·luminació, s’hi plantaran arbres i s’hi posarà un carril bici. El pressupost serà de 193.000 euros i tindran una durada d’uns tres mesos, aproximadament. Marsol va explicar que les obres començaran al gener perquè “no volíem que afectés per Nadal i per això volem deixar passar el temps fins després de Reis”, va explicar. Sobre la possibilitat de pacificar el trànsit, la cònsol major ho va descartar perquè “és l’artèria principal del país i serà difícil millorar-ho, però farem els carrils més estrets i així aconseguirem reduir la velocitat dels cotxes”, va dir.

Nou bar i façana als Serradells

En el consell de comú també es va aprovar la rescissió del contracte d’explotació del bar del centre esportiu dels Serradells. Marsol va explicar que han arribat “a un acord entre les dues parts. Ells seguiran oferint el servei fins a final d’any però durant aquests tres mesos no pagaran el lloguer”, va comunicar. Segons la cònsol, van aprofitar aquesta oportunitat perquè volien “donar-li un canvi ara que també reformarem la façana”. Els treballs duraran dotze mesos i costaran 2.848.000 euros, que es finançaran en dos anys.

La corporació també arreglarà el pont sobre el riu de la Comella, una obra que costarà 325.000 euros, però ja va avisar que faran “les obres per responsabilitat però passarem la factura al Govern perquè la causa del seu deteriorament es deu al pas dels camions pesants que van al forn incinerador”, va dir la cònsol.

tracking