reportatge

Urinaris canins

El comú de la capital instal·la cinc es­pais on els gossos poden fer les miccions sense embrutar els carrers ni els aparadors, a canvi d’una galeta, això sí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ls gossos de la capital tenen cinc nous espais per poder orinar tranquil·lament i cívicament, sense embrutar les parets dels edificis ni els parterres de la ciutat, ja que el comú ha instal·lat cinc urinaris, dissenyats expressament per a això, i que inclouen una recompensa en forma de galeta. Els propietaris hauran de portar les mascotes fins als E-can, així es diuen, i després de miccionar, podran donar-li el seu premi. La inversió de la corporació és de 9.500 euros i tindran un manteniment anual de 8.250 euros, una despesa que el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, considera bona, ja que “deslliurem les voravies i el mobiliari urbà de la mala olor i de la brutícia que fan”.

Els animals miccionaran sobre una reixa on hi haurà un material compostable. Un cop estigui ple, es retirarà i es podrà reutilitzar com a biomassa. Els cinc E-cans estan situats a l’aparcament Rossell, a l’aparcament d’Enclar, al carrer Na Maria Pla, a l’avinguda Doctor Mitjavila i a l’entrada del pàrquing del Parc Central, i Astrié destaca que “a la parròquia tenim censats 3.200 gossos i la intenció és fer un balanç d’aquí a sis o deu mesos per veure si en posem més”. Per fer-ho, tindrem l’ajuda de Bomosa, que ens ajudarà a difondre l’ús dels E-cans a través de les seves xarxes i el web.

Astrié va comentar que el cens de gossos per l’ADN es va tractar en la darrera reunió de cònsols i es va dir que “traurem el concurs abans de final d’any però encara hem de decidir si subvencionem l’anàlisi als primers que s’apuntin a fer-los”.

Urinaris canins

tracking