Raül Ferré

“Tenim un equip que fa política comunal i no incentiva cap partit”

Ferré defensa que l’edifici de serveis al coll de la botella serà el projecte clau del mandat a Arinsal.

“Tenim un equip que fa política comunal i no incentiva cap partit”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cònsol menor i president de la comissió d’obres, Raül Ferré prefereix el contacte amb la gent de la Massana que el despatx. Diu que l’edifici del coll de la Botella serà el més important del mandat a Arinsal.

Els últims dies ha tornat a ser notícia la inquietud dels veïns que es mostren contraris a l’ETR de l’Aldosa. Quin està sent el paper del comú de la Massana?

De mediador. Els terrenys van cedir-se el 1991 al Govern. Des que va conèixer-se que es tirava endavant l’ETR hem procurat informar els veïns en tot moment i hem participat en les reunions amb ells i amb el Govern, FEDA i Nord Andorrà. També formarem part de la comissió de seguiment de les obres. Entenem la inquietud però els informes indiquen que no hi ha impacte en la salut i es minimitzarà l’impacte visual.

Un altre front obert els últims mesos és l’oferta de Saetde per entrar a Ordino-Arcalís. Com plantegen que pot afectar Vallnord? Estan preocupats?

Al consell d’administració de Vallnord hi som dos cònsols de la Massana, un conseller de comú de la Massana i els dos cònsols d’Ordino. Actualment, no hi ha res en ferm i no han parlat d’aquest tema. Hi ha molt recor­regut a fer i hauran de fer el concurs públic a Ordino. Aquest hivern tirarem igual, amb el forfet compartit, i s’ha acabat. No hi ha res decidit, no canvia res.

Encara que al desembre Saetde guanyés el concurs i entrés a Secnoa?

No estem preocupats perquè no hi ha res escrit ni firmat. Obren un concurs, falta que el guanyi el senyor Viladomat. Quan estigui fet espero que els nostres socis ens informin. Si Arcalís fa un tracte pel forfet amb Pas-Grau, el nostre soci haurà d’informar-nos i ja en parlarem.

Quines seran les inversions d’aquest hivern a Pal-Arinsal?

Hi ha l’ampliació del Pla de la Cot, hem fet el doble de gran la terrassa i la barbacoa perquè ens van quedar petites l’any passat. També hi haurà el nou restaurant i l’edifici de serveis del coll de la Botella, que s’inaugurarà el mes de desembre, coincidint amb els 35 anys de Pal. És l’edifici més important que farem al nostre mandat a l’estació de Pal-Arinsal. S’estan eixamplant pistes de debutants i s’està treballant en neu artificial. A Arinsal, tenim el restaurant Igloo, que vam acabar l’any passat, i acabarem de treballar-ne la decoració, i també s’obrirà a la nit per fer fondues.

Per què serà tan important l’edifici del coll de la Botella?

Serà un edifici emblemàtic, a peu de carretera, a l’estiu és un camí molt important per als vehicles que van en direcció Espanya pel port de Cabús. En el futur, ha de ser important per la futura connexió esquiable d’Arinsal amb Pal. Serà el punt de trobada dels esquiadors de les dues bandes. La inversió de l’edifici serà d’1,8 milions.

Uns veïns que s’han mobilitzat també a la Massana són els de Pal per l’oposició a la xarxa metàl·lica antidespreniment. La xarxa s’havia instal·lat ja, però s’hi han tornat a reunir?

S’ha instal·lat perquè és el que marca el Govern, per a la prevenció d’allaus i baixada de roques. En els projectes per al 2018 o el 2019 hem previst minimitzar la visual de les pantalles. Volem que el quart de Pal estigui content i, a més, estem a punt d’acabar l’última fase del pla especial d’embelliment del poble.

Quina valoració fa dels dos anys de mandat?

En realitat, en fa sis. La valoració és molt bona, perquè tenim un equip excel·lent i tenim la sort que amb el cònsol major, David Baró, tenim molta amistat i, llavors, s’hi pot treballar molt bé. Ens va vent en popa.

Què serà el més destacat que faran d’ara fins al 2019?

Estem treballant perquè la car­retera de Sispony deixi de ser un punt negre, pel seu eixamplament. El projecte s’havia pressupostat en 800.000 euros, però finalment tot i que fem més obra de la pressupostada, el cost serà de 650.000. Hem arreglat punts negres en quarts, com el de l’Aldosa. Llavors, hi ha un punt que és una mica negre, que va des d’Anyós fins al centre esportiu, que hem parlat amb els veïns, i si hi ha acord s’arreglarà l’any vinent. I resoldrem un revolt que hi ha a l’entrada de l’Aldosa.

Com a liberal, creu que la feina feta a la majoria dins de Ciutadans Compromesos pot obrir-los les portes a presentar-se a la Massana el 2019 amb les sigles del partit?

En política no ho saps mai. Però Ciutadans Compromesos és tot un conjunt de gent de diferents partits, tens els verds, com la Jael Pozo, i independents, com el David Baró. Tenim un equip que fa política comunal i no incentiva cap partit, estem treballant pel comú, si no seria una batalla.

Hi ha veus insistents que situen David Baró com a candidat a cap de llista de Liberals per a les eleccions a Govern. Vostè es veu en política nacional?

El David Baró no s’ha pronunciat mai com a candidat. Nosaltres, ambdós, ens vam presentar pel comú fins al 2019 i volem ser aquí fins al 31 de desembre del 2019.

tracking