El concurs per fer la guarderia del Pas queda desert i es reformularà

La degana del Col·legi d’Arquitectes diu que les bases eren “poc clares” i que ja treballen amb el comú per fer-ne un de nou “on prevaldrà la qualitat”

El concurs per fer la guarderia del Pas queda desert i es reformularàXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) va explicar que un dels motius pels quals va quedar desert el concurs per adjudicar la realització i la direcció d’obres de la nova guarderia del Pas de la Casa va ser perquè “el plec de bases era poc clar”, va dir la degana, Zaira Nadal, que també va afegir que “el fet de demanar els criteris Regenera en un país on encara som novells en aquest camp i que es necessita un certificat per poder-lo acreditar, va fer que alguns dels arquitectes es tiressin enrere. Això, i que també es va treure el mes d’agost, quan la gent agafa vacances”, va dir. El comú d’Encamp va fer públic el concurs el 3 d’agost passat i el termini per presentar el projecte acabava el 6 de setembre, però no hi va haver cap empresa que s’hi presentés. El cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, va reconèixer que li va sobtar aquesta situació i es va dirigir al col·legi per veure què havia passat. “Ens vam quedar molt sorpresos i ens vam posar en contacte amb ells perquè ens donessin alguna explicació, i va ser quan ens van parlar dels criteris Regenera”.

Etiquetes:

Eficiència energètica

La corporació volia que el projecte de l’escola bressol i el del llaç d’animació del Pas es fessin seguint els criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat de Regenera, però pocs arquitectes al país tenen aquesta certificació, “això va fer que molts pensessin que haurien de contractar una persona més i que el pressupost es dispararia. Com que el comú volia un projecte barat, molts van pensar que no valia la pena presentar-s’hi perquè els descartarien”, va explicar Nadal.

El cònsol va garantir que aquest “imprevist” no impedirà que l’escola estigui oberta el curs del 2019, perquè “aviat traurem un nou concurs i durant tot l’hivern es podrà desenvolupar el projecte perquè les obres comencin a la primavera, com estava previst”. Des del Col·legi d’Arquitectes, Nadal va comentar que estan treballant amb el comú per fer el nou plec de bases amb uns requisits més clars i “on prevalgui la qualitat en comptes del preu”. D’aquesta manera, quan es torni a fer “segur que hi haurà candidats a desenvolupar un projecte que és tan bonic i interessant de fer des del punt de vista professional i personal”, va dir Nadal.

El comú va anunciar a través del BOPA l’adjudicació dels treballs per desmuntar els mòduls prefabricats que estaven a l’escola de Canillo. En un principi, es volia reformar l’actual guarderia i volien posar allà als nens però es va descartar aquesta idea perquè els tècnics de la corporació van proposar fer-ne una de nova.

ENDERROCAMENT DEL TELECABINA D'ENGOLASTERS

Els treballs per enderrocar l’antic telecabina d’Engolasters començaran aviat, segons va explicar el cònsol encampadà, ja que“volem que estigui desballestat abans que comenci l’hivern”. El projecte ja es va avançar en un consell de comú celebrat el mes de juny, i es va prendre perquè “està en un estat precari i havíem de prendre una decisió; o l’arreglàvem o l’enderrocàvem, i els tècnics ens van recomanar la segona opció. A més, els materials de construcció de què està fet exigeixen uns treballs curosos i per això hem contractat una empresa que els realitzi amb les màximes garanties”. La corporació va adjudicar aquestes obres a l’empresa Copsa per un valor de 95.703 euros i tindrà dos mesos per completar els treballs.

tracking