Acord d'Encamp, Escaldes i FEDA per atraure turistes a Engolasters

Els comuns i la parapública van acordar fer inversions a la zona perquè hi vagi més “públic familiar”

Acord d'Encamp, Escaldes i FEDA per atraure turistes a EngolastersAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns d’Escaldes-Engordany i d’Encamp van signar ahir un conveni amb FEDA per promocionar turísticament la zona del llac d’Engolasters i convertir-la en un nou espai que atregui, sobretot, el públic familiar. “Feia temps que perseguíem aquest objectiu perquè volíem revalorar aquesta zona. La iniciativa la vam prendre els dos comuns i vam anar a buscar la col·laboració de FEDA, que sempre va estar predisposada a participar-hi”, va explicar Jordi Torres, cònsol major d’Encamp. Per la seva banda, Trini Marín, cònsol major d’Escaldes-Engordany, va destacar la importància de la zona i les activitats que s’hi poden fer. “Engolasters és un pulmó del país on va molta gent a qui li agrada la muntanya, ja sigui per fer rutes a peu o en BTT o per gaudir amb els nens i poder fer activitats adaptades per a ells.” Des de FEDA, el president, Albert Moles, va voler agrair la invitació de les corporacions i es va sumar a la iniciativa. “Des de FEDA tenim visites tant al llac com al museu, però el que té més sentit és que treballem totes les parts implicades juntes i puguem aprofitar les sinergies conjuntes per fer accions més estructurades. Així, esperem que vingui més gent i creixi el projecte per Engolasters.”

Etiquetes:

Entre les iniciatives que s’estan preparant, Marín va destacar que la part escaldenca ja ha creat noves places d’aparcament i ha fet una caseta d’informació i també ha millorat els serveis. Torres va avançar que s’està estudiant la possibilitat de fer-hi més concerts. “Aquest estiu l’afluència de turistes ha estat gran i encara es pot créixer més. Per això, podríem fer dos concerts en lloc d’un. També ens plantegem construir una tarima per tenir un espectacle amb més bona qualitat i, fins i tot, un mirador.”

Per realitzar les inversions, els dos comuns es van comprometre a incloure partides anuals per a Engolasters als pressupostos, una situació que Escaldes “no havia viscut mai”, va dir Marín, i que Tor­res va quantificar en 50.000 euros per a aquest any en els seus comptes. Els dos van advertir que la quantitat econòmica no serà fixa, sinó que variarà “en funció dels projectes que vulguem desenvolupar i de l’estructura que necessitem”, va dir Torres. Marín va recordar que la parròquia ja ha fet una bona inversió enguany. “El departament d’Urbanisme va fer una rasa per tenir aigua, també vam signar l’acord amb la família Vergés per llogar la parcel·la del nou pàrquing. Hem tingut despeses de manteniment i hem condicionat diverses rutes, que ja es poden fer a peu o en bicicleta”. Finalment, Moles va explicar que des de la parapública “hem compartit inversió amb els comuns, sobretot en manteniment. Tenim una partida d’inversió i molts projectes els farem de manera conjunta i compartida”.

Malgrat que les inversions ja estan en marxa, no serà fins a l’any que ve quan el projecte comenci a prendre força. Els dos comuns contractaran a una persona, que pagaran a mitges, perquè “piloti les activitats que es facin a Engolasters i que a més de dirigir les oficines de turisme i els punt d’informació també estigui sobre el terreny veient les necessitats que té”, va dir Torres, mentre Marín assentia al seu costat.

tracking