Obligats a netejar el refugi de Fontverd

Una patrulla va controlar diumenge al migdia al camí d’Engolasters un grup de deu joves que hi havien passat la nit i els va fer tornar

Obligats a netejar el refugi de FontverdBanders

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va obligar diumenge passat al matí un grup d’excursionistes que havien passat la nit al refugi de Fontverd a tornar a l’equipament situat a la vall del Madriu per netejar-lo. Els agents van rebre un avís per part dels banders que havien estat prèviament alertats sobre l’estat en què havia quedat el refugi després de l’estada dels joves. Segons van explicar fonts de la policia, es tracta d’un grup de deu excursionistes de “diverses nacionalitats”, cap d’andorrà, amb edats compreses entre els 17 i els 21 anys. Les mateixes fonts van especificar que només un era menor.

Etiquetes:

La patrulla que va rebre l’avís va localitzar els excursionistes al camí d’Engolasters, a la zona de la Plana, quan faltaven pocs minuts per al migdia, i els va controlar. Segons van explicar les mateixes fonts, el grup de turistes va admetre haver deixat brossa i restes de menjar i begudes al refugi, i va acceptar la proposta dels agents de tornar a l’equipament per netejar el que havien embrutat i recollir les deixalles.

L’episodi es va tancar amb un “advertiment” i un “toc d’atenció” als joves, que no van ser denunciats per la policia, ja que no hi va haver “cap acte d’incivisme” i perquè no hi va haver cap tipus de perjudici econòmic al refugi.

Els banders van publicar diumenge a la nit al seu compte d’Instagram un missatge amb diverses fotografies on es podia veure l’estat en què els joves havien deixat el refugi de Fontverd. A la publicació, a més de les fotografies, s’hi podia llegir el missatge: “Avui, algú/ns s’ha/n emportat una sorpresa, amb #Policia inclosa. Ha/n hagut de tornar al refugi de Fontverd a fer net!”

Entre el gairebé centenar de persones que van reaccionar a la publicació amb un m’agrada hi havia el conseller general liberal Ferran Costa, que a més va afegir un comentari. “Potser, a més de netejar la seva pròpia porqueria, seria bona alguna tasca a favor de la comunitat com netejar el bosc, la llera del riu, carrers o parcs. Si són incívics caldrà que aprenguin civisme!”, va escriure.

Un fet poc habitual

Les mateixes fonts policials van explicar al Diari que aquest tipus de comportaments no són habituals i que l’actuació que van realitzar diumenge al matí és anecdòtica. Van assenyalar que aquest tipus de refugis són utilitzats per excursionistes que fan sortides a la muntanya i que la gran majoria de cops deixen el refugi net i ordenat.

MÉS

Fotografies

Restes de menjar, begudes, deixalles i molta brutícia

A les fotografies que es van publicar al compte d’Instagram dels banders es pot veure com els excursionistes van deixar restes de menjar cuinat i sense cuinar, oli, llaunes i ampolles de begudes alcohòliques. També les deixalles i les restes de brossa que van deixar a l’interior i a l’exterior del refugi de Fontverd.

Històric

Actes vandàlics reiterats al refugi i la Vall del Madriu

Malgrat que la policia assegura que són fets aïllats, el refugi de Fontverd i la vall del Madriu han estat escenari de diversos actes vandàlics. Fa tres anys, no només van deixar el refugi ple de brutícia i en un estat lamentable, sinó que va quedar destrossada la font exterior. Algunes bordes de la vall també han patit vandalisme.

Obligats a netejar el refugi de Fontverd

Obligats a netejar el refugi de Fontverd

tracking