López Mirmi dirigirà però no presidirà Capesa

El fins ara president en funcions reconeix que els dos càrrecs no són compatibles, malgrat que sigui legal compaginar-los

López Mirmi dirigirà però no presidirà CapesaLIBERALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eduard López Mirmi va explicar ahir que deixarà la presidència en funcions de Capesa perquè aquesta “no és compatible” amb el càrrec de director general, que López exerceix de manera remunerada de fa pocs mesos. La compatibilitat d’ambdós càrrecs “és legal”, però “entenc que no és una situació higiènica”, va exposar ahir López. El fins ara president de Capesa va assegurar que aquesta és una decisió que ha pres, però que “no és traumàtica” ni fruit “de cap tipus de pressió”. Capesa és l’empresa que s’encar­rega del subministrament d’aigua potable a la parròquia d’Escaldes-Engordany.

Etiquetes:

Eduard López defensa que “després de molt temps a Capesa” exercia les funcions de director amb atribucions executives, una tasca que es veia obligat a combinar amb la seva professió d’arquitecte i que l’empresa “necessitava” oficialitzar perquè requeria d’algú a “temps sencer”. Així mateix, ahir López va posar èmfasi en el fet que “el funcionament de la direcció general depèn del consell d’administració, que mai pren decisions per majoria simple”, i que l’òrgan més important a Capesa “és l’assemblea general” de socis. “De moment soc director general, però president ja no ho seré”, va reiterar López.

López Mirmi va assegurar que no hi ha decidit un substitut per agafar-li el relleu com a president, i va apuntar que es decidirà al proper consell d’administració, per al qual no hi ha data. Serà aviat, segons va apuntar l’encara president en funcions, perquè “els estatuts estimen que en fem un cada 3 o 4 mesos, però intentem que sigui cada mes”.

A Capesa totes les decisions són tècniques, no polítiques”, va afegir, convençut que la figura del director general ha de ser present “en una estructura moderna” i que aquesta “funciona bé”.

Segons va recordar López Mirmi, els estatuts de Capesa preveuen la figura d’un director general que ha de permetre posar al dia una companyia que serveix a 1.085 clients, i té 830 accionistes i “un milió d’euros anuals d’ingressos”.

Pressupost per al 2018

Eduard López Mirmi va destacar que el 2018 l’empresa tindrà “pressupost per primera vegada”. Un document “on es veurà si Capesa és viable o no” i “amb apunts comptables molt precisos”. El 29 de juny l’assemblea general d’accionistes de Capesa va rebutjar l’ampliació de capital d’1,3 milions amb què havia de fer front als pagaments de les obres dels nous dipòsits d’aigua i de la nova Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP). Així, López Mirmi explica que l’empresa recorrerà a una pòlissa de crèdit.

Decisió celebrada pels liberals

Membres del comitè dels Liberals d’Escaldes-Engordany i el president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, van visitar dilluns els nous dipòsits i l’ETAP. Els liberals van mostrar-se d’acord ahir amb la renúncia. Paral·lelament, van celebrar que es plantegi homologar una nova captació d’aigua que “pot significar fins al 25% del consum de la parròquia” i van acusar la cònsol, Trini Marín, de mostrar “desinterès” en Capesa.

tracking