Via judicial als Pouets si es rescindeix l'explotació

La societat adjudicatària no veu motiu per trencar el contracte i diu que s’està tensant massa la corda i es pot trencar

Via judicial als Pouets si es rescindeix l'explotacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocada de l’adjudicatària de l’aparcament dels Pouets, Laura López, va explicar que si finalment el comú acaba rescindint el contracte amb ells podrien emprendre accions perquè, segons entén ella, la no entrega dels informes tècnics que falten no seria motiu suficient per optar per aquesta mesura. “Si passa això, aleshores prendríem accions legals contra la corporació, perquè aquesta és la voluntat del nostre client i evidentment aquest argument no es pot aplicar en un cas com aquest”, va defensar. López, que representa Dionis S. L., va afirmar que la primera cosa que caldrà fer abans de res és saber “per quin motiu rescindirien el contracte. Evidentment, no pot ser la raó fonamental el fet de no tenir els documents, i si finalment al·leguen això emprendríem les accions que comentàvem”. Des de l’òptica de Dionis S. L. aquesta acció podria derivar en “incompliment de contracte, perquè no és causa justificada i la llei no diu res al respecte”, i “si aquest és l’argument que dona el comú, tindrem molt a dir”, va declarar López. Per la seva banda, des de la corporació ja fa dies que s’anuncia que Dionis S. L. té fins a la pròxima sessió del consell de comú per entregar els informes que falten, si no, es procedirà a fer efectiva la rescissió del contracte d’explotació, sempre respectant en tot moment “la llei, el contracte, i la licitació”, va assegurar el cònsol menor, Marc Pons. Sobre les possibles represàlies que pugui prendre l’empresa adjudicatària, Pons es mostrava molt tranquil i afirmava que “tothom té dret a optar per la via judicial i ells també, per descomptat. És totalment legítim, però nosaltres estem molt tranquils i sabem que sense la documentació requerida no es pot mantenir el contracte”, va assegurar.

Etiquetes:

Els informes i Govern

López veia situacions estranyes en la pressa que la corporació té per intentar liquidar l’acord, i explicava que sempre han mantingut al dia tant el comú com el Govern sobre les dificultats que tenen per poder obtenir els certificats necessaris. “No és que no vulguem entregar-los, sinó que no podem. Hem fet el possible per tenir-los, i fins i tot des de l’executiu estan mirant de trobar la manera per obtenir-los. El comú ho sap, també ha parlat amb ells, de manera que tot plegat és una mica estrany”, a més també va voler deixar clar que la pressió que s’exerceix des del comú pot acabar portant un conflicte entre les dues parts, ja que “si s’estira tant la corda, al final petarà”, va avisar l’advocada de Dionis.

La cònsol major, Conxita Marsol, va destacar fa uns dies que prendre la decisió de tancar l’aparcament dels Pouets havia estat molt dur perquè “funcionava molt bé”, una situació que López veia, per tant, totalment il·lògica i acusava la corporació de fer més gran el problema. “És més greu el que volen fer que mantenir tancat l’aparcament”.

Quan es va prendre la mesura es va fer perquè es creia que sense la documentació en regla no podia seguir operant, i tal com recordava el cònsol menor, “en aquell moment ja teníem poca cosa a fer que no fos sol·licitar-ne el tancament cautelar i ho vam fer d’acord amb l’aute de la Batllia”.

López, però, no ha rebut cap notificació sobre la intenció de rescindir-los la concessió, i recorda que ella ja va enviar una carta fa setmanes en la qual explicava els problemes que estaven tenint per obtenir els informes.

Carmona fa costat a la majoria

La consellera del PS+I, Dolors Carmona, es va mostrar d’acord amb la idea de la majoria de retirar la concessió a l’empresa perquè “sense els certificats no pot estar obert ni tampoc operar, per això també creiem que es va fer ben fet quan es va fer el tancament en el seu moment. Ja se’ls ha deixat prou marge de temps”. Sobre la direcció del seu vot en una suposada moció per fer efectiva la rescissió, Carmona va declarar que ho farien a favor, ja que “com a propietaris tenim una responsabilitat sobre els usuaris, i vetllar per ells és la nostra màxima prioritat”.

tracking