La minoria d'Encamp dubta de l'acord d'intencions amb Saetde

Jordi Troguet i Joan Sans qüestionen el compromís que va prendre’s fa dos anys i no creuen que es materialitzi

La minoria d'Encamp dubta de l'acord d'intencions amb SaetdeXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups a la minoria d’Encamp posen en dubte que s’acabi materialitzant l’acord d’intencions entre el comú i Saetde, i són especialment crítics amb la majoria per “assegurar que desconeix” si els terrenys de Concòrdia són o no dins la concessió de Pas de la Casa-Grau Roig. La reacció sorgeix després que el cònsol major, Jordi Torres, reiterés de nou aquest mes que el comú ha donat de termini fins a final d’any per a què la societat presenti els documents que demostren que Concordia s’inclou a la concessió. La documentació que es sol·licita ha de servir per desencallar l’acord signat el setembre del 2015.

Etiquetes:

El conseller liberal a la minoria, Jordi Troguet, assegura que “el que sorprèn” és que “el comú, després de gairebé dos anys, encara no sàpiga el que es troba en la concessió i el que no”. El conseller del Partit Socialdemòcrata (PS), Joan Sans, argumenta que el seu grup “va donar per caducat l’acord el desembre de l’any 2015”, i recorda que llavors ja van dir que “havia estat una burda maniobra electoralista” dels demòcrates. Sans afirma que mai van estar d’acord amb l’anunci d’un acord “que no porta enlloc”.

Un nyap, segons Troguet

Jordi Troguet insisteix que el plantejament de l’acord d’intencions ha estat “un nyap” des del principi, i que “després d’un any i mig veiem que la situació no ha millorat”. Troguet assegura que els “sap una mica de greu” que el comú “encara no sàpiga si els ter­renys són a la concessió”. El conseller liberal avança que el seu grup demanarà més informació sobre l’assumpte les properes setmanes. “Si l’accionista majoritari de Saetde no aporta la documentació, ho treuran a concurs, però seria una sorpresa que aquest ter­reny sortís a concurs i guanyés Soldeu [Ensisa]”, etziba. “Seria divertit per a Encamp”, ironitza Jordi Troguet.

D’entrada, la posició del comú és que el terreny no “entra a la concessió”, malgrat que, segons va apuntar el cònsol, hi ha prou dubtes com per demanar a la societat que presenti la documentació que demostra la seva posició.

Joan Sans creu que l’ultimàtum que fa el comú per a la documentació és una excusa per justificar que l’acord d’intencions entre el comú i Saetde “hagi quedat en paper mullat”. Sans es mostra convençut que “la majoria no sap com sortir-se’n” després d’haver insistit en un acord d’intencions que, segons Sans, no acabarà duent-se a terme. El socialdemòcrata afegeix que, després d’haver pres el compromís amb la ciutadania, “l’administració està lligada de mans, dient coses d’una magnitud que és molt greu [per excusar-se], com que no saben que tenen donat en concessió”.

Sans qüestiona, de fet, que la majoria no sàpiga realment si els terrenys de Concòrdia són a la concessió. “Si em permeteu l’expressió, els ciutadans deuen al·lucinar quan la casa comuna assegura que no saben que tenen donat en concessió, en aquest cas a Saetde”, emfatitza Sans.

El Pas de la Casa, “menystingut”

El conseller del PS recorda que, per a l’acord d’intencions, “l’inversor majoritari de Saetde només ha mogut fitxa amb una part de la inversió al Pas de la Casa” i fa èmfasi que “a més a més, el que és greu és que els comerciants del Pas de la Casa se senten menystinguts i el comú no sap donar-los resposta”.

L’acord amb Saetde presentat l’any 2015 preveu diverses inversions i infraestructures, un pla de millora general del peu de pistes de l’estació al Pas de la Casa i de la zona de debutants, amb accions com la construcció d’un edifici de serveis a la zona de debutants.

tracking