turisme

Els bombers rescaten dues persones a la muntanya

Els bombers rescaten dues persones a la muntanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers van haver de dur a terme ahir dos rescats de muntanya. Fonts del cos van explicar que la primera actuació es va haver de fer pels volts de dos quarts de dotze del matí després de rebre un avís d’una dona d’uns quaranta anys d’edat que s’havia torçat el turmell mentre feia una excursió a les proximitats de l’estany de Tristaina. Els bombers s’hi van desplaçar amb l’helicòpter i van traslladar la dona a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va ser atesa pels serveis mèdics. Fonts de l’hospital van explicar que no va patir cap lesió de gravetat i que no va haver de ser ingressada.

L’altre rescat de muntanya també va tenir lloc al matí. Els bombers van haver de socórrer, també amb l’helicòpter, un home d’uns 40 anys que practicava BTT. El ciclista va ser traslladat a l’hospital de Meritxell on els serveis mèdics van descartar qualsevol lesió greu després d’haver-li practicat un reconeixement. L’home no va requerir ingrés.

Fonts del cos de bombers van explicar que aquests dies, coincidint amb les vacances i el pont de la Mare de Déu d’Agost, hi ha una afluència de persones important a les cotes altes. El cos explica que els dos rescats amb l’helicòpter que es van haver de fer ahir es van poder dur a terme amb normalitat gràcies a les condicions climatològiques favorables.

Des del cos de bombers insisteixen a anar ben preparats a la muntanya i recorden la importància de conèixer la previsió meteorològica. El 90% dels rescats de muntanya es fan amb l’helicòpter.

tracking