reportatge

L'atracció de l'Aiguatronc acapara tot el protagonisme

Les cues dels nens, i dels no tan nens, per llançar-se a l’Aiguatronc eren força llargues. La nova atracció de la festa major va ser la sensació i es podria repetir.

L'atracció de l'Aiguatronc acapara tot el protagonismeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Èxit absolut el que ha aconseguit la nova atracció de la festa major de la parròquia. Allò que els nois del poble van anomenar Aiguatronc, i que com el seu nom indica és un tobogan d’aigua, ha reunit desenes d’infants, de totes les edats, al carrer de Lòria. La premissa inicial era senzilla: banyador i flotador, però no tothom la complia, ja que allà s’hi van reunir nens, joves, persones grans, vestits o amb banyador, que es van llançar per l’Aiguatronc, encara que va tenir una estrena lleugerament fallida. “És el que passa quan estrenes una nova atracció com aquesta, pagues la novatada, però ho hem arreglat ràpid, i com es pot comprovar la gent s’ho està passant de meravella”, reconeixia el conseller de Cultura, Josep Roig. A les 17.00, quan s’estrenava, un problema amb la sortida de l’aigua feia que el tobogan no llisqués, i s’ha hagut de connectar una altra mànega a una boca del carrer.

Expressions com “és una passada” o “com mola!” eren de les més escoltades al llarg dels gairebé 100 metres que s’allarga la instal·lació. “És súper recomanable”, deia un grup de nenes que esperaven pacientment el seu tercer torn per tirar-s’hi. “Segur que caurà el quart”, afegia una altra. Al seu costat, una mare corria estirada pel seu fill, que s’alçava pocs centímetres de terra, “com pots comprovar tenim una mica de pressa”, deia la mare a aquest cronista que els va seguir uns metres fins que l’infant que comandava la fila va apretar el pas. L’afluència de gent no parava d’augmentar i la cua per baixar es feia cada cop més llarga. Algunes mares s’excusaven en el fet que no portaven la roba adequada per llançar-s’hi, fins i tot alguna deia que “això és per als infants”, i ho afirmava mentre un home amb banyador i flotador se la mirava amb un somriure, “és que ell és com un infant gran”, intentava arreglar.

Com no pot ser d’una altra manera també hi havia gent a qui tanta festa al seu carrer li semblava malament i rondinava mentre intentava passar entre la multitud, però que es preparin, perquè com deia el conseller Roig, “vist l’èxit, és totalment plantejable per a l’any vinent”.

L'atracció de l'Aiguatronc acapara tot el protagonisme

tracking