El comú rebutja l'acord de les transferències

La rehabilitació de la façana dels Serradells s’enfila a 3,7 milions i, a més, a la sessió s’exposa que un error als comptadors de la llum ha estalviat 400.000 euros

El comú rebutja l'acord de les transferènciesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers del comú d’Andor­ra la Vella, amb l’única excepció del membre liberal a la minoria, Víctor Pintos, van acordar ahir deixar constància, a través de l’aprovació d’un document que va llegir-se a la sessió de comú, de la discrepància de la capital respecte al model de llei de transferències del Govern que ha tingut el suport de cinc dels comuns. La cònsol major, Conxita Marsol, va titllar el model que entrarà a tràmit parlamentari d’“oportunitat” perduda.

Etiquetes:

El document, que es farà constar a l’acta de la taula tripartida de negociació i que té vuit punts de desacord, destaca que el repartiment “no valora en cap moment la càrrega fiscal dels ciutadans” i “no té en compte els serveis de caràcter nacional”. Marsol va tornar a defensar que s’hauria d’haver posat en valor el criteri de població, malgrat que va dir que “els consellers generals són els que han de fer la llei” i que “ho acceptarem com correspon”. Al respecte, la consellera a la minoria del PS Dolors Carmona va reclamar que defensi la posició del comú fins al final. “Té el xec en blanc per tenir més força. Esperem que es mantingui en ferm i faci un pas endavant”, va dir Carmona.

L’acord va rebre el suport d’onze dels dotze consellers del comú. Va votar-hi a favor la majoria, les dues conselleres del PS i Jordi Minguillón, de Cd’I+Liberals. Segons Minguillón, la disparitat de vot és “una anècdota” que mostra que la seva és una coalició “que està d’acord en assumptes locals” i no necessàriament nacionals. Pintos va argumentar el vot en contra per la “nul·la” participació de la minoria al debat i perquè va acceptar-se el límit de 55 milions d’euros, “quan amb la llei actual podria arribar fins als 68”.

Actuació als Serradells

El comú va aprovar ahir també un concurs per adjudicar els treballs de rehabilitació de la façana i els reforços estructurals del centre esportiu dels Serradells, per un valor de 3,79 milions d’euros. “S’actuarà a la totalitat de la façana i això inclou un reforç amb fibra de carboni dels capitells de les columnes i l’estructura”, va detallar el cònsol menor, Marc Pons. L’obra ha d’adequar parts en mal estat i en què s’havia detectat corrosió, com els forjats de la planxa de la piscina interior.

Les obres s’allargaran durant dotze mesos però l’equipament no es tancarà. Precisament, als Serradells el comú va acordar un suplement de crèdit per fer front a l’augment del 60% de la despesa mensual del consum elèctric del centre. Al gener, i arran d’una avaria, es va detectar que per un error als comptadors, des de 2012 la lectura havia estat menor del que era el consum real. “S’han pagat uns 400.000 euros menys [del que pertocava] en aquest temps”, va dir Pons. Una xifra que FEDA no reclamarà ja que assumeix que és error seu.

El consell va aprovar d’altres punts, com la construcció d’un nou pont sobre el riu de la Comella a la CS-101, amb un cost d’uns 390.000 euros. Marsol va explicar que té la voluntat de “reclamar l’import” al Govern, perquè, com també van defensar els grups de la minoria, la via dona accés a una instal·lació com és el forn incinerador i el trànsit d’aquest n’ha escurçat la vida útil. L’actuació va posar-se com a exemple d’actuacions “d’interès nacional” assumides per la capital.

tracking