Capesa invertirà en un nou centre de tractament i una nova captació

L’estació costarà 840.000 euros i es començarà a fer l’any que ve, mentre que la nova deu, situada on hi ha els dipòsits, estarà habilitada a final d’any

Capesa invertirà en un nou centre de tractament i una nova captacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Capesa disposarà a final d’any d’una nova captació d’aigua que funcionarà com a reserva i podrà cobrir, si és necessari, fins al 25% o el 30% del consum diari d’Escaldes-Engordany. La companyia parroquial d’aigües potables ha invertit 80.000 euros a realitzar una obra que ha de permetre, juntament amb els dipòsits, dotar de molta més autonomia la par­ròquia. L’altra inversió important que té en cartera Capesa és la construcció de la nova estació de tractament d’aigües, situada al mateix lloc que l’actual, una infraestructura que es farà entre els anys 2018 i 2019 i que té un pressupost de 840.000 euros. La tercera inversió destacada serà la xarxa de serveis del nou vial que unirà el carrer Sant Antoni amb la carretera de l’Obac, que el comú vol tenir feta a final d’any. A banda, s’hauran d’acabar de pagar els dos dipòsits nous d’aigua que ja estan en funcionament i que tenen un cost de 2,3 milions, dels quals manca per pagar mig milió que s’obtindrà de pòlisses de crèdit després que l’assemblea de socis rebutgés optar per l’ampliació de capital d’1,3 milions, que havia de servir per finançar també els nous projectes.

Etiquetes:

El president de Capesa en funcions, Eduard López Mirmi, va explicar que el benefici assolit durant l’exercici passat, un total de 133.000 euros, es destinarà íntegrament a cobrir part de les inversions. Una de les més importants és la construcció del nou centre de tractament d’aigua potable, que estarà ubicat al mateix emplaçament que ara, però es mantindrà en reserva fins que calgui renovar la que està en ús.

Pel que fa a la nova captació, López va detallar que està situada darrere dels nous dipòsits i que es tracta d’un filtre natural d’aigua que ve del riu Madriu i per tant és molt bona. “És una captació que ens dona aigua de molta qualitat, molt poc tèrbola”, va relatar, destacant que “l’avantatge és que entra directa al dipòsit”. A més, va narrar que el nou recurs “dona autonomia, un 25% o un 30% més d’aigua, i dona seguretat perquè és una captació alternativa”.

L’obra ja està feta, amb les canonades preparades per introduir l’aigua al dipòsit, que Capesa espera que pugui entrar en funcionament a final d’any. Falta, però, tota la part administrativa. Durant la resta de l’any, els ministeris d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Salut intervindran per donar el vistiplau a l’obra i a la nova captació, el pressupost de la qual encara no s’ha fet, va assenyalar López.

Possible pujada de preu

El responsable de la companyia d’aigües escaldenca va indicar que si fes falta es podria augmentar el preu del subministrament. Un extrem que ara per ara no és necessari. En aquest sentit, López va manifestar que està previst que la factura pugi un 2% al gener com cada any, però va subratllar que “hi podria haver canvis” si els informes determinen que cal. “Només apujarem el preu de l’aigua, que ara és molt baix, en funció d’un estudi. Si ho fem demostrarem el perquè al pressupost”, va sentenciar.

tracking