La majoria del comú cedeix en favor del consens en la llei de competències

Baró diu que la defensa dels informes vinculants per als equipaments no pot ser un escull

La majoria del comú cedeix en favor del consens en la llei de competènciesCOMÚ

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria del comú de la Massana continua defensant que les corporacions haurien de tenir sempre l’última paraula a l’hora de situar equipaments nacionals a la parròquia, però concedeix que aquest punt no pot ser un escull que encalli el curs de la reforma de la Llei de competències.

El consell del comú va aprovar ahir fer constar en acta el seu posicionament sense que aquest sigui un impediment per a l’acord. El cònsol major, David Baró, va dir que el comú hauria “de tenir un paper a l’hora d’escollir la ubicació pel que fa als projectes no sensibles que tenen afectació al territori, com podria ser una planta de cogeneració o trigeneració”. Baró va acceptar, però, que aquesta posició no és compartida per la resta de comuns i que preval “el consens” perquè la modificació de llei tiri endavant. “Sempre hem defensat la cessió gratuïta per a projectes d’interès nacional”, va subratllar.

“Enteníem que era important que a l’hora de tirar endavant un equipament de país, el Govern comptés, en tots els casos, amb el suport del comú” per evitar “hipotètics conflictes en el futur”, va dir Baró. No obstant això, el cònsol major va considerar també que el procés de debat per les competències que s’està duent a terme entre el Govern, els partits amb representació al parlament i els comuns és molt positiu i confia que la llei segueixi el seu tràmit parlamentari.

El conseller de la minoria, Albert Esteve, va agrair que la majoria no hagi fet “cavall de batalla” del seu posicionament. Esteve, que va abstenir-se en el punt, va assegurar que no cal que els informes dels comuns siguin vinculants, perquè “el diàleg hi serà i no es posarà una infraestructura on el comú s’oposi frontalment”.

Homenatge a la ciutadania

La consellera de Benestar Social i Gent Gran, Francesca Guerrero, va fer també ahir una crida a presentar candidats a l’Homenatge al Ciutadà que promou el comú. El premi s’atorga a persones o associacions que treballen per millorar la comunitat. Segons Guerrero, de moment no s’ha presentat cap candidatura, però el termini és obert fins al 2 de juny. El 2016, la guardonada va ser Clare Allcard per l’atenció a les persones de parla anglesa.

ESTEVE FA CONFIANÇA SOBRE L'ALDOSA

El conseller de la minoria, Albert Esteve, va mostrar-se confiat, en la roda de premsa posterior a la sessió, que el Govern trobarà una “bona solució” per al projecte de central elèctrica a l’Aldosa, que té l’oposició dels veïns i pel qual hi ha hagut diverses reunions entre les parts. “En cas que els informes que s’han demanat no fossin del tot satisfactoris, el Govern busca una ubicació alternativa”, va dir. “No sé si la solució serà canviar la ubicació, si hi haurà prou amb els informes que certifiquin que no afecta la salut de les persones, o si caldrà integrar millor el projecte, però estic segur que es resoldrà entre tots”, va afegir.

tracking