Baró aposta per canviar de lloc l'estació de FEDA pel neguit veïnal

El cònsol major de la Massana afirma que si la població ha d’estar més tranquil·la optaria per una altra ubicació encara que augmenti el preu de la central

Baró aposta per canviar de lloc l'estació de FEDA pel neguit veïnalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de la Massana, David Baró, va apostar per allu-nyar una mica de les cases o fer una proposta alternativa per a la construcció de l’estació transformadora i repartidora (ETR) que FEDA hauria de fer a l’Aldosa. “Val la pena si així tothom està més tranquil i es fa per consens”, va afirmar durant la inauguració d’Andoflora. El cònsol va avisar, però, que els informes que està preparant el Govern sobre possibles alternatives, tant d’ubicació com d’integració en el paisatge de l’ETR, podrien encarir el cost del projecte, però les queixes dels veïns, que van crear una plataforma, van fer que s’aturés i es creés una taula de treball entre totes les parts, Govern, comú, parapública i veïns, per trobar una solució. Com reconeix el mateix cònsol, “ara mateix el projecte ha quedat pendent. FEDA no farà cap estació i el Govern s’ha compromès a convocar-nos en reunions del grup de treball format per totes les parts, per anar valorant les alternatives o els canvis que es puguin fer respecte del projecte inicial, perquè sabem que va crear neguit”.

Etiquetes:

Baró també va assegurar que l’objectiu fonamental d’aquesta taula de treball conjunta és trobar una solució consensuada al problema i saber si la instal·lació es farà en aquest lloc o en un altre. “Intentarem assolir un consens sobre on es construirà aquesta instal·lació dins de la parròquia de la Massana, si en aquest lloc o en un altre”, va assegurar el cònsol major.

Tot estava llest per començar les obres de construcció, però les protestes veïnals les van aturat, de moment, perquè “el Govern és conscient dels neguits de la població de l’Aldosa i, per tant, el que voldrà amb aquestes reunions de treball serà calmar els ànims amb informes o alternatives. Possibilitats n’hi ha vàries però totes poden encarir el projecte. Si es fa allà, ja el sabem perquè està tot pressupostat, però si es canvia, aleshores podria créixer. De totes maneres, si així tot­hom està més tranquil i es fa de manera consensuada val la pena”, va dir el cònsol major.

Un dels temors que els veïns de l’Aldosa tenien era respecte a la salut, un tema que des de Govern ja es va negar que pogués tenir cap efecte, però de totes maneres va encarregar uns informes que avalessin les seves paraules i demostrar la seva predisposició a l’entesa. “Estem pendents que tornin a convocar-nos en una reunió i ho faran quan els tinguin. Després seguirem parlant perquè volen que sigui una decisió per consens i no una imposició”, va afirmar el cònsol.

Des del principi, la voluntat del comú ha estat comptar amb la participació dels veïns, per això els van explicar el projecte només rebre la proposta de FEDA i, segons afirma Baró, “vam ser nosaltres qui vam anar-los a buscar per presentar-los el projecte i que poguessin donar la seva opinió. Es va fer la primera reunió al comú i els més pròxims van expressar els seus neguits al director de l’elèctrica. Més tard va intervenir Govern i es va crear la taula de treball. Sempre els hem tingut en compte, si no ho haguéssim fet els hauria agafat de sorpresa i no haurien pogut dir res”, va comentar el cònsol major.

Finalment, Baró es va mostrar optimista perquè totes les parts sortissin satisfetes, ja que “és una instal·lació que es quedarà molts anys a la parròquia i és d’interès nacional”.

tracking