Cultura

Proposta perquè Ordino s'integri al Cercle europeu de ciutats del metall

L’oferta ha estat realitzada per Campdevànol, vila que és l’actual capital europea del ferro

Proposta perquè Ordino s'integri al Cercle europeu de ciutats del metallANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cònsols d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Gemma Riba, han rebut aquest cap de setmana passat una comitiva del municipi català de Campdevànol (Ripollès) encapçalada pel seu alcalde, Joan Manso. El desplaçament de la delegació del municipi català fins al Principat ha tingut lloc en el marc de les activitats que organitza aquesta vila enguany com a capital europea del ferro 2017 i la voluntat de difondre la cultura metal·lúrgica.

Durant la trobada, Manso va explicar als cònsols el projecte en el qual es va integrar Campdevànol i que l’ha portat a ser capital europea del ferro. La ciutat catalana està dins d’un organisme anomenat Cercle europeu de ciutats del metall. Aquesta institució transnacional aplega dinou municipis de catorze estats d’Europa des de l’any 2000 amb l’objectiu d’impulsar accions polítiques a l’entorn del ferro. El cercle europeu de ciutats del metall té també com a fita la relació amb les administracions públiques i promoure el respecte dels valors de pau i prosperitat que inspiren el somni europeu.

Proposta d’unió

L’alcalde de Campdevànol ha obert la porta a Ordino a integrar-se a aquesta associació, atesos els beneficis que pot aportar a la par­ròquia. Ordino, amb la seva relació amb el ferro i les fargues, compleix les característiques per integrar aquesta associació. El comú ara haurà d’estudiar l’oferta i analitzar les implicacions que comporta. Per tractar sobre la proposta els representants del municipi català es van reunir amb els cònsols d’Ordino i van visitar la Farga Rossell, on van ser rebuts pel cònsol major de la Massana, David Baró. També van visitar Casa de la Vall i el Consell General, on el síndic general, Vicenç Mateu, els va donar la benvinguda i els va explicar amb profunditat l’origen de les institucions del Principat i el seu funcionament.

La comitiva del municipi de Campdevànol que es va desplaçat al Principat estava formada per una vuitantena de vilatans, acompanyats per l’alcalde, Joan Manso, la primera tinent d’alcalde, Dolors Costa, i la regidora de Turisme, Blanca Sánchez.

tracking