La revisió del POUP permetrà fer pisos de 20 plantes si està justificat

El màxim de plantes dels edificis passarà de set a quinze amb la modificació del pla urbanístic però es contempla la possibilitat de fer-ne cinc més

La revisió del POUP permetrà fer pisos de 20 plantes si està justificatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital permetrà construir edificis de fins a 20 plantes en algunes zones. És un dels canvis més rellevants que s’inclouen en la revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) d’Andorra la Vella que el consistori va aprovar provisionalment la setmana passada. Fins ara, un edifici podia tenir un màxim de set pisos (en alguns casos nou), però el comú ha acceptat les al·legacions d’alguns ciutadans que instaven a modificar el pla d’urbanisme per tal de poder aixecar immobles més alts i ha elevat el límit a les 15 plantes i als 44,80 metres d’altura en aquelles àrees de sòl urbà i urbanitzable incloses en l’anomenada urbanísticament zona d’edificació per definició volumètrica.

Etiquetes:

Amb tot, la modificació del pla preveu la possibilitat no regulada que es puguin construir pisos encara més alts, de fins a vint plantes. Un plantejament que haurà d’estar justificat i que requerirà l’aprovació del comú. Malgrat contemplar l’opció d’anar més enllà de l’altura regulada si així es requereix, la corporació ha situat el màxim en els 60,55 metres d’altura; un nivell que “no es podrà superar en cap cas”, segons queda recollit en el document. A més, a partir de la quinzena planta els pisos no podran fer 3,90 metres com la resta, sinó que hauran de ser més petits, de 3,15 metres per planta extra.

Es podrà construir més amunt però l’edificabilitat es mantindrà. Això significa que no podrà ser superior al resultat de multiplicar la superfície de la parcel·la pel nombre màxim de plantes. Aquest fet permetrà, segons el comú, que la ciutat creixi amunt i no en superfície i per tant “es deixi més espai i respiri més”, segons va explicar la cònsol major, Conxita Marsol, la qual va apuntar que serà “una manera de construir al centre”. Un fet que va ser ben rebut per part de la minoria liberal, que considera que “es compensa en altura el que deixes de fer en planta i dona la possibilitat que l’edificació no sigui tan compacta, sinó molt més clara i higienitzada”, segons va afirmar el conseller Víctor Pintos, el qual considera que d’aquesta manera es poden fer més zones verdes i espais per als vianants.

Les parcel·les que permetran aquest tipus d’edificis són les classificades com a zona d’edificació per definició volumètrica i que comprenen terrenys urbans i urbanitzables i que estan disseminats per la parròquia resseguint el riu Valira i situats als voltants de l’avinguda d’Enclar i Santa Coloma i a la zona de l’Estadi Comunal. A la resta l’altura màxima de plantes està fixada com a norma general en les set. Al nucli antic, en 12,5 metres i 2,80 per planta baixa i 2,50 per pis en les noves construccions.

tracking