Càmeres contra el vandalisme a les Bons

El comú demana al Govern que inclogui els aparells en el projecte d’arranjament de l’espai

CaramellesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ha demanat al ministeri de Cultura que aprofitant la intervenció que té prevista per arranjar els entorn de Sant Romà de les Bons destini part del pressupost a instal·lar càmeres de videovigilància a la zona per evitar els actes vandàlics que sovint malmeten elements de l’ermita. “Ho hem demanat sobretot per la protecció del bé. El botellón si no el fan aquí el faran en un altre lloc, però com a mínim que no malmetin els béns i que zones com aquesta que la gent aprecia molt no es trobin que pugen i els fanals estan tombats o hi ha pintades”, va explicar ahir el cònsol major, Jordi Torres, justament en el marc de l’aplec de Sant Romà.

Etiquetes:

De fet, diversos veïns del poble explicaven que havien estat testimonis de bretolades tant allí com fins i tot a l’església de Santa Eulàlia, al centre del poble. En aquest cas també s’instal·laran càmeres. “S’estan fent obres per refer el terra ja que hi havia problemes d’impermeabilització i per tant hem passat totes les instal·lacions per col·locar les càmeres”, va indicar.

Ara bé, el cònsol va remarcar ahir que la problemàtica no és exclusiva d’Encamp, sinó que es reprodueix a totes les parròquies. En aquest sentit, fa unes setmanes es van reunir tots els consellers de Joventut dels comuns amb el ministeri d’Interior per intentar trobar solucions i es va anunciar un enduriment de la normativa. Tot i així, el mandatari considera que “s’ha d’anar més enllà i conscienciar el jovent des de les escoles”.

D’aquesta manera, Encamp se suma a Andorra la Vella, que recentment també ha optat per col·locar càmeres en aquelles zones de la parròquia que havia detectat que era on es concentren més els problemes de botellón i actes vandàlics.

DIVISIÓ DELS LOCALS DE LA SOLANA

El cònsol major d’Encamp va explicar ahir que s’està estudiant la possibilitat de dividir en dos el lot format pels locals comercials dels pisos de la Solana del Pas de la Casa per facilitar-ne la compra en subhasta. De moment hi ha hagut una persona interessada però no ha fet el pas perquè considera que el preu és massa car. En aquest sentit, en segona convocatòria es rebaixarà un 20% el preu i s’espera que així hi pugui haver compradors. Per tal d’estudiar els possibles canvis –el comú no descarta fins i tot acabar separant tots els lots si no hi ha prou interès per part dels compradors– la corporació de moment ha suspès la segona convocatòria de la subhasta, sense data fixada.

CARAMELLES CONSOLIDADES A L'APLEC DE SANT ROMÀ DE LES BONS

Sant Romà de les Bons va celebrar ahir l’aplec amb una missa i la tradicional cantada de caramelles. El caramellaire major, Robert Lizarte, va destacar la consolidació del grup de cantaires, que es va recuperar el 2003, i va anunciar que cedeix el càrrec a Gerard Buenahce. Els assistents van poder compartir un petit aperitiu.

tracking