Trini Marín es reunirà amb els 'antiheliport'

La cònsol major afirma que vetllarà per la seguretat dels veïns i insta l’executiu a explicar el projecte públicament

Trini Marín es reunirà amb els 'antiheliport'Comú d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major, Trini Marín, es reunirà amb els impulsors de la campanya de signatures contra l’heliport al costat de FEDA però després de trobar-se amb el Govern. La mandatària va afirmar ahir que es reunirà amb els promotors “per conèixer els seus dubtes i inquietuds”, però que la trobada tindrà lloc un cop la corporació s’hagi reunit amb el Govern per disposar de tota la informació sobre la infraestructura.

Etiquetes:

Marín va assegurar que la voluntat és “vetllar per la seguretat de la ciutadania”, i va recalcar “la necessitat d’estar al seu costat”. Amb tot, va apuntar que “no cal crear cap alarmisme sobre aquest tema”, ja que primer cal que “el Govern ens expliqui i veure tots els informes de seguretat i acústics”. En aquest sentit, va instar l’executiu a explicar “a la ciutadania molt bé aquest projecte perquè és molt important”.

De la seva banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va deixar clar ahir que mentre els informes tècnics sobre l’heliport siguin favorables que aquest s’ubiqui als terrenys propers a la instal·lació elèctrica l’heliport es farà. “Tenim clar que és necessari i que hem buscat el millor emplaçament”, va manifestar. Tot i que va dir que respecta la mobilització ciutadana, va recordar que la fase d’estudi actual confirma que la parcel·la escollida compleix tots els requisits de seguretat i d’aeronàutica.

No obstant això, Cinca va posar de manifest que els exàmens no estan acabats i que cal esperar a conèixer la resta d’estudis que s’elaboraran, i va avançar que si invaliden la iniciativa –fins ara l’han avalat– es repensarà. En aquest sentit, va deixar clar que “si són positius el projecte anirà avançant i si són negatius el Govern es replantejarà el projecte”.

OBERT EL PÀRQUING DELS VEEDORS AMB 14 PLACES PER A AUTOCARAVANES

Les autocaravanes ja poden aparcar, des d’ahir, al nou pàrquing dels Veedors d’Escaldes-Engordany. L’aparcament compta amb 14 places per a aquest tipus de vehicles i amb 153 per a d’altres. Amb l’obertura del pàrquing, que ha costat 266.000 euros, Escaldes-Engordany és una de les parròquies amb més pàrquings al territori.

tracking