Escaldes-Engordany

Recullen 400 firmes en quatre dies contra l'heliport

Han demanat reunions amb la cònsol, els partits i el ministre Jordi Torres

Recullen 400 firmes en quatre dies contra l'heliportXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma impulsada per una quinzena de veïns d’Engolasters que demanen l’aturada del projecte per construir un heliport al costat de FEDA ja ha recollit 400 signatures. Segons va explicar ahir un dels portaveus de la iniciativa, Alfons Miralles, els activistes estan aconseguint adhesions al ritme d’un centenar al dia des de dissabte passat, quan van començar a recollir firmes a través dels mateixos impulsors i dels diferents comerços d’Escaldes-Engordany on han repartit fulls amb el manifest.

Miralles va afirmar que estan rebent el suport de ciutadans de diferents parròquies i va assegurar que la resposta ha estat més positiva del que s’esperaven. “Potser és que aquest heliport molesta tot el país”, va remarcar, i va confessar que “no ens esperàvem tenir un nombre tan alt de signatures”. “Hem aconseguit un ritme d’adhesions molt important que ens ha sorprès fins i tot a nosaltres i que demostra que hi ha molta preocupació”, va adduir, concloent que “hem detectat que hi ha molta mobilització de ciutadans que estan preocupats per aquest projecte”.

Un dels promotors de la campanya va avançar que la propera acció que duran a terme –i que van decidir dilluns a la nit en assemblea– és reunir-se amb la cònsol d’Escaldes-Engordany, però també amb cònsols d’altres parròquies així com tots els grups parlamentaris, el ministre d’Ordenament Territorial i, “si s’escau” el cap de Govern. Tot amb l’ànim de traslladar-los el neguit de la població envers les conseqüències que la infraestructura s’instal·li a Encamp i que segons Miralles es deu principalment a les molèsties que provocarà el sobrevol. “Els helicòpters passaran per sobre de les cases provocant contaminació acústica i atmosfèrica”, va destacar, alhora que va alertar que “en cas que hi hagués un accident podríem deixar el país sense subministrament elèctric durant alguns dies”. Així mateix, va criticar que el projecte s’hagi impulsat “d’esquena al poble, sense que n’hagi transcendit informació”. Amb tot, va deixar clar que no estan en contra de l’heliport, sinó de la ubicació.

tracking