Els cònsols reclamen més policia durant les celebracions populars

Els comuns demanen un increment de la presència d’agents per posar fi als sorolls i les molèsties que es produeixen en les festes

Els cònsols reclamen més policia durant les celebracions popularsFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La posició dels cònsols és clara i unànime. Volen més agents de policia i fan una crida al Govern per demanar més presència policial de cara a la temporada de festes majors i de concerts que començarà amb el bon temps, així ho va confirmar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, que va exercir de portaveu en la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols que es va celebrar ahir al matí a la parròquia.

Etiquetes:

“Com més policia, més seguretat”, així de contundent es va mostrar Vila a l’hora de comunicar la posició que tenen els comuns en aquesta matèria. Al costat de Vila, Trini Marín, cònsol Major d’Escaldes-Engordany, assentia amb el cap les paraules del seu homòleg. Tots els cònsols entenen que incrementant la presència policial, els problemes de sorolls i de baralles derivades de botellons podrien disminuir de manera clara i eficient.

La preocupació per l’excés d’alcohol que beuen els joves durant les festes populars preocupa des de fa temps les autoritats andor­ranes, i per això s’ha iniciat un grup de treball on participen, plegats, el Govern, els consellers de joventut i la policia. En un primer moment es va creure en la unificació d’horaris de finalització dels esdeveniments, de manera que la festa no pogués seguir a una altra parròquia. També des del Govern s’apuntava a un augment de les mesures sancionadores a través d’una reforma legislativa que els comuns entenen que necessitarà més temps.

Tots els cònsols s’han proposat posar fi als botellons i les festes que provoquen massa soroll al carrer, i saben que és un tema al qual cal posar-hi remei, ja que crea inseguretat i molèsties entre els ciutadans.

On no hi ha hagut cap mena d’acord és en el tema de l’horari de finalització dels concerts i orquestres durant les festes majors. Per ara l’única posició unitària és que el Govern marqui un horari màxim de l’activitat, i a partir d’aquí, que cada comú pugui escollir un horari propi en funció de les seves necessitats o les dels seus veïns. “Està bé l’oci, però cal respectar la resta de la gent, tant si només volen passejar com si volen dormir sense sorolls”, comentava el cònsol major de Sant Julià de Lòria.

Reforma de la llei electoral

Vila va comentar el nou projecte de reforma de la Llei electoral que s’està fent des del Govern. En aquest sentit, els cònsols van explicar que el projecte contempla que hi hagi una participació d’agents externs als comuns durant les eleccions, a banda dels interventors i els responsables polítics perquè puguin veure i certificar el recompte electoral. Vila també va avançar que el Govern crearà paperetes en braille per facilitar el vot de les persones cegues, així com també agafarà el compromís d’estudiar una manera d’incloure el vot telemàtic, encara que no podria exercir-se de manera immediata.

Per altra banda, Vila va anunciar la trobada que es farà a la vila laurediana del consell d’infants, un projecte que va néixer a Sant Julià de Lòria però que després es va estendre a les sis parròquies restants. Encara sense data, la trobada pretén ser un gran esdeveniment amb el retrobament de tots els membres que n’han format part al llarg dels 20 anys de la seva existència. Vila va explicar que aquesta iniciativa va néixer de la necessitat de tenir en compte els més petits, nens i nenes que no tenen dret a votar tot i que sí que poden tenir reclamacions o demandes que “han de ser escoltades i tingudes en compte”.

Naturlandia

El cònsol major de Sant Julià de Lòria no va voler fer cap declaració sobre els quatre acomiadaments que han tingut lloc a Naturlandia i que han generat molt neguit entre la plantilla, actualment molt preocupada pel seu futur laboral i pel del parc.

tracking