Caldea no apujarà el preu de les entrades malgrat l'eliminació de l'IGI reduït al juny

Pedregal recorda que el termolúdic va assumir l’increment impositiu a començament del 2017

Caldea no apujarà el preu de les entrades malgrat l'eliminació de l'IGI reduït al junyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’1 de juny vinent, un cop ja ha estat aprovat pel Consell General el pressupost per a aquest exercici, l’IGI reduït del 2,5% que podrien aplicar, entre d’altres, les estacions d’esquí, Naturlandia i Caldea passarà a ser el tipus general del 4,5%. En el cas del termolúdic, la pujada de l’impost general indirecte no hauria d’afectar els resultats econòmics al final de l’exercici del 2017, ja que, tal com va explicar al Diari el director general de Caldea-Inúu, Miguel Pedregal, la societat ja va assumir l’anunciada eliminació de l’IGI reduït quan va actualitzar els preus de les entrades i abonaments a començament d’any.

Etiquetes:

Pedregal també va assenyalar que malgrat l’increment al 4,5% de l’IGI a partir de l’1 de juny, Caldea-Inúu no tornarà a incrementar els preus fins a la nova revisió, que es farà a començament del 2018.

“Després de la pujada de començament d’any ens vam comprometre amb els operadors turístics, que ja han tancat les seves ofertes per a tot l’exercici, de no tornar a tocar els preus aquest any”, va assenyalar el director general del termolúdic.

En el seu dia, el Govern va justificar l’eliminació de l’IGI reduït a les estacions d’esquí, Naturlandia i Caldea per acabar amb les ineficiències i els greuges comparatius en el sistema. L’executiu va optar per aplicar l’IGI reduït perquè en el moment d’implementar el model fiscal es considerava que tota aquesta sèrie de reduccions i exoneracions tenien sentit perquè la implementació dels nous impostos fos el menys traumàtica possible.

El Govern, d’altra banda, sí que ha decidit mantenir l’IGI reduït del 2,5% en el teatre o espectacles organitzats per privats i en el mercadeig d’obres d’art.

tracking